Παρμπρίζ-με-κολλημένα-έντομα

Πώς θα καθαρίσεις το παρμπρίζ από τα κολλημένα έντομα;

Το παρμπρίζ μετά από ένα ταξίδι γεμίζει με κολλημένα έντομα; Κανένα πρόβλημα, η λύση για το καθάρισμα είναι ιδιαίτερα εύκολη και οικονομική – Μάθε τον τρόπο!

Θα έχεις διαπιστώσει πώς κάποιες στιγμές τον χρόνο – ειδικά τους θερινούς μήνες – το παρμπρίζ και το καπό γεμίζουν από νεκρά έντομα και μυγάκια. Το άσχημο πέρα από το θέαμα και την μειωμένη ορατότητα,, είναι πως όταν κολλήσουν, δεν φεύγουν με τους υαλοκαθαριστήρες.

Γιατί πρέπει να τα αφαιρέσεις άμεσα;

Γενικά τα έντομα έχουν υψηλή οξύτητα, ενώ πέρα όμως του παρμπρίζ θα τα βρεις και σε άλλα σημεία, όπως ο προφυλακτήρας, η μάσκα, το καπό και τις πόρτες. Αυτό σημαίνει πως όσο περισσότερο παραμένουν, τόσο θα διαβρώνουν σταδιακά το βερνίκι του χρώματος (όπως οι κουτσουλιές).

Ορίστε τι πρέπει να κάνεις:

Χρησιμοποίησε πανί από μικροΐνες

Το βασικότερο είναι κατά την αφαίρεση να μην δημιουργήσεις γρατζουνιές, καθώς πολλά έντομα έχουν σκληρό εξωσκελετό. Το κατάλληλο μέσο για την αφαίρεση λοιπόν είναι ένα πανί από μικροΐνες ή ένα σφουγγάρι που έχει καλυφθεί από μία κάλτσα ώστε να είναι πιο απαλό.

Πλύνε με χαμηλή θερμοκρασία

Το καλοκαίρι πάντα πλένουμε το αυτοκίνητο μας το πρωί ή το απόγευμα. Η αισθητά χαμηλότερη θερμοκρασία και η απουσία του καυτού ήλιου μας βοηθά, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει ο κίνδυνος το δροσερό νερό να δημιουργήσει απότομη συστολή του ζεστού μετάλλου.

Χρησιμοποίησε μήλα αντί καθαριστικού

Σε περίπτωση που θες να αφαιρέσεις γρήγορα χωρίς καθαριστικό τα μυγάκια, κόψε ένα μήλο στη μέση και τρίψε τα κομμάτια του, πάνω τους. Η εξαιρετικά απαλή οξύτητα του φρούτου δεν θα επηρεάσει το αμάξωμα και το βερνίκι, όμως τα ένζυμα του θα βοηθήσουν στην αφαίρεσή τους.

Ψέκασε με καθαριστικό

Στην περίπτωση που επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις καθαριστικό, θα πρέπει να θυμάσαι πως δεν αρκεί να εμποτίσεις το πανί ή το σφουγγάρι, αλλά να μείνει. Ψέκασε λοιπόν την επιφάνεια και περίμενε μερικά λεπτά μέχρι να δράσει.

Μην πιέζεις το σημείο

Το μεγάλο μυστικό είναι η αφαίρεση των νεκρών εντόμων να γίνει όσο πιο απαλά γίνεται. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, πολλά από αυτά έχουν εξωσκελετό, δηλαδή ένα πολύ σκληρό σώμα. Εάν ασκήσουμε πίεση υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να δημιουργήσουμε γρατζουνιές στο αυτοκίνητό μας.