Ραγισμένο παμπρίζ αυτοκινήτου

Ραγισμένο παρμπρίζ; Δες γιατί πρέπει να το αλλάξεις ΑΜΕΣΑ

Εάν έχεις ραγισμένο παρμπρίζ τότε καλό θα ήταν να το αντικαταστήσεις άμεσα καθώς υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Υπάρχει όμως και τρόπος να μην το πληρώσεις εσύ;

Το παρμπρίζ είναι το μπροστινό μεγάλο γυάλινο τμήμα το οποίο υπάρχει σε κάθε αυτοκίνητο. Όπως καταλαβαίνεις είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του αυτοκινήτου και σχετίζεται άμεσα με την προσωπική ασφάλεια σου και φυσικά με την καλή ορατότητα.

Πώς μπορεί να ραγίσει;

Ένα ράγισμα μπορεί να προκληθεί με διάφορους τρόπους και εντελώς ξαφνικά.

Μπορεί να είναι πετραδάκι που εκτοξεύτηκε από ένα άλλο όχημα, μέχρι ένα χτύπημα από οποιοδήποτε άλλο σώμα το οποίο να προκαλέσει ράγισμα στο γυαλί.

Ακόμη και η μικρότερη ρωγμή με τον καιρό, τη θερμοκρασία και την πίεση του αέρα κατά την κίνηση θα μεγαλώσει, άρα σημαίνει πως είναι ήδη επικίνδυνη από τη στιγμή που την εντοπίζεις.

Τι μπορεί να προκαλέσει;

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Αρχικά αν είναι στο οπτικό πεδίο σου, αυτομάτως σου δημιουργεί δυσκολία στην όραση.

Εάν η ζημιά είναι πολύ μεγάλη ή δεχτεί πολύ πίεση από τον αέρα λόγω υψηλής ταχύτητας μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή πάνω σου και τα αποτελέσματα είναι μοιραία.

Επιτελεί όμως και δύο ακόμη πολύ χρήσιμες λειτουργίες.

Η πρώτη είναι να κρατά σταθερή την οροφή του οχήματος, ενώ η άλλη είναι να προσφέρει την ομαλή ανάπτυξη του αερόσακου στην περίπτωση ενός ατυχήματος. Έτσι στην περίπτωση που σπάσει απότομα ο αερόσακος δεν θα μπορέσει να σε προστατέψει στο 100%.

Πώς γίνεται η επισκευή;

Αρχικά υπάρχει η επιλογή της επισκευής, αλλά και της ολικής αντικατάστασης, ανάλογα το μέγεθος της ρωγμής και το σημείο.

Υπάρχουν διάφορες εταιρείες που εξειδικεύονται σε αυτό τον τομέα, οπότε αυτές θα σε κατευθύνουν στην ασφαλέστερη επιλογή. Το σημαντικό είναι να μην αμελήσεις, αλλά ούτε και να σκεφτείς το κόστος γιατί είναι κάτι πολύ βασικά.

Δωρεάν αντικατάσταση αν έχεις τη σωστή ασφάλεια!

Και όμως μπορεί να μην χρειαστεί να πληρώσεις ούτε ένα ευρώ από την τσέπη σου εάν έχεις προβλέψει την αγορά τη σχετική προαιρετική κάλυψη.

 Η «κάλυψη θραύσης κρυστάλλων» είναι ιδιαίτερα οικονομική στην αγορά της, ενώ ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία και το συμβόλαιο καλύπτει από 500 έως 2.000€ ανά έτος για παρμπρίζ, τζάμια και καθρέπτες.

Κάνε έρευνα αγοράς, διάβασε τους όρους και μη διστάσεις να τη συμπεριλάβεις!