αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Συμβουλές για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Εάν σκοπεύεις να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, σίγουρα οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Σε αντίθεση με τα καινούργια αυτοκίνητα, τα μεταχειρισμένα μπορεί να είναι πραγματικές ευκαιρίες ή πολύ μεγάλες παγίδες.

Δες λοιπόν μερικές απλές συμβουλές για να αποκτήσεις ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο:

Βρες αξιόπιστο πωλητή

Η αξιοπιστία του πωλητή είναι το Α και το Ω στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Εάν δεν έχεις το χρόνο και το κουράγιο να κοιτάξεις για ιδιώτες, θα σε συμβουλέψουμε να αναζητήσεις μέσα από πλατφόρμες που εξειδικεύονται στο εμπόριο μεταχειρισμένων οχημάτων. Πρόκειται για εταιρείες που έχουν πολύ αυστηρά standards ως προς τα οχήματα που διαθέτουν, επιτρέπουν το feedback χρηστών και προσφέρουν συμβουλές και πληροφορίες στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες σχετικά με τη χρήση που θα κάνουν.

Κάνε έλεγχο

Σε περίπτωση που επιλέξεις ένα όχημα είτε από πλατφόρμα, είτε από ιδιώτη, είτε από μάντρα, δεν θα μείνεις μόνο σε ότι σου πουν. Για να είσαι 100% καλυμμένος πως το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση, θα πας να το ελέγξεις σε μηχανικό της επιλογής σου. Αυτός θα σε συμβουλέψει στο τέλος για την κατάσταση του οχήματος και αν πρόκειται για μία καλή ή επίφοβη επιλογή.

Απέφυγε τα παλιά κάμπριο

Τα κάμπριο είναι από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά αυτοκίνητα, όμως έχουν ένα κακό. Εάν χαλάσει κάποιο μέρος της κουκούλας το κόστος επισκευής είναι δυσθεώρητο. Συμβουλή μας είναι να αποφύγεις την αγορά ενός παλιού αυτοκινήτου με κουκούλα καθώς είναι πολύ πιθανό να σου βγάλει ζημιά στον μηχανισμό της κουκούλας και να χρειαστεί να πληρώσεις πάρα πολλά για την επισκευή του, καθώς τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι και αυτά αναξιόπιστα για τον χρόνο ζωής τους.

Πρόσεχε που δίνεις προκαταβολή

Η προκαταβολή είναι εγγύηση για το αυτοκίνητο. Όμως επειδή υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι, καλό θα ήταν να δώσεις προκαταβολή μονάχα εάν έχεις εγγυήσεις πως δεν πρόκειται να τη χάσεις. Συμβουλή μας είναι να μην εμπιστεύεσαι τα άγνωστα άτομα, ούτε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν δεις το αυτοκίνητο. Προσπάθησε να κάνεις μία αγορά χωρίς προκαταβολή ή μία πολύ μικρή ώστε να μειώσεις το ρίσκο του. Φυσικά αυτές οι συμβουλές ισχύουν για τους ιδιώτες. Στην περίπτωση μίας μάντρας ή μίας πλατφόρμας η προκαταβολή δίνεται πάντα με απόδειξη.