οδήγηση μοτοσυκλέτας σε συνθήκες δυνατού αέρα

Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση μοτοσυκλέτας σε συνθήκες δυνατού αέρα

Μερικές συμβουλές που κυριολεκτικά μπορούν να σώσουν τη ζωή κάθε αναβάτη μοτοσυκλέτας όταν οδηγεί με δυνατό αέρα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και μέσα στην πόλη εκδηλώνονται δυνατοί άνεμοι οι οποίοι μπορούν να παρασύρουν εύκολα έναν αναβάτη μοτοσυκλέτας.

Η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται κομμάτι της ζωής μας και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να γνωρίζει τις παρακάτω συμβουλές κάθε οδηγός μοτοσυκλέτας.

Απέφυγε την οδήγηση

Η πρώτη συμβουλή είναι πως αν δεν είναι αναγκαία η διαδρομή που θα κάνεις, τότε ίσως μπορείς να την αποφύγεις. Σε περίπτωση που έχει εκδοθεί οδηγία για ακραία καιρικά φαινόμενα και δυνατούς ανέμους, θα πρέπει να μην αγνοήσεις την προειδοποίηση καθώς είναι πολύ πιθανό να συμπαρασυρθείς από κάποιον δυνατό άνεμο την ώρα που οδηγείς.

Χρησιμοποίησε σωστά τον εξοπλισμό σου

Συμβουλή που δίνεται σε κάθε αναβάτη μοτοσυκλέτας είναι η αγορά κατάλληλου και αξιόπιστου εξοπλισμού. Αυτός περιλαμβάνει αντιανεμικό τζάκετ, επιγονατίδες, μπότες και κράνος με προστατευτικό. Στην περίπτωση οδήγησης με δυνατούς ανέμους όλα αυτά θα σε προστατέψουν από τα ρεύματα, ώστε να μην χάσεις τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας σου.

Κρατήστε τα απαραίτητα

Μία επιπλέον συμβουλή για οδήγηση με δυνατούς ανέμους είναι να μην υπάρχει τίποτα περιττό πάνω στη μοτοσυκλέτα. Έτσι αποσυνδέστε κάθε συσκευή όπως το GPS ή τη βάση για κινητό και δέστε πολύ καλά τα tank bags. Με αυτό τον τρόπο είστε σίγουροι πως δημιουργείτε ένα στιβαρό σώμα στη μοτοσυκλέτα σας και κάνετε ασφαλέστερη την οδήγηση της.

Κρατήστε το γκάζι ανοιχτό

Είναι πολύ σημαντικό να οδηγείτε προσεκτικά, όμως να κρατάτε το γκάζι ανοιχτό όταν υπάρχουν πολύ δυνατοί άνεμοι. Η συγκεκριμένη συμβουλή έχει βάση στη φυσική. Ο άνεμος δημιουργεί αντιστάσεις και μειώνει την ταχύτητα σας. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αναπληρώσετε το χαμένο φορτίο δίνοντας περισσότερη δύναμη ώστε να παραμείνετε σταθεροί. Έτσι στα πολύ έντονα ρεύματα αέρα ανοίξτε σταθερά και ποτέ απότομα το γκάζι.

Μην κάνετε προσπεράσεις

Οι προσπεράσεις είναι ριψοκίνδυνες. Σε συνθήκες έντονου αέρα μία προσπέραση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη για να χάσετε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Μείνετε σταθεροί σε μία λωρίδα.

Προετοιμάστε τους συνεπιβάτες

Εάν έχετε συνεπιβάτες που δεν γνωρίζουν πως είναι η οδήγηση μοτοσυκλέτας δώστε τους μερικές συμβουλές, όπως να μην πανικοβληθούν και να σας κρατούν γερά ώστε να γίνετε ένα σώμα και να μην σας διαπερνά αέρας κατά την οδήγηση. Αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το βάρος της μηχανής και να έχετε καλύτερο έλεγχο.