Τα 5 ιστορικότερα αμάξια στον κόσμο

Αναρωτήθηκες ποτέ ποια είναι τα ιστορικότερα αμάξια στον κόσμο; Σίγουρα δεν είναι τα ακριβότερα ή τα γρηγορότερα, αλλά αυτά που θα αναγνώριζες στη στιγμή.

Μία λίστα διαφορετική. Τα ιστορικότερα αμάξια δεν είναι υπερβολικά. Είναι αυτά που βρίσκονται χαραγμένη στη μνήμη του κάθε ανθρώπου και ανακαλούν στη στιγμή αναμνήσεις.

Πολλά χαρακτήρισαν μία εποχή, ενώ άλλα αποτέλεσαν έμπνευση για το σήμερα.

Έφτασε η ώρα να τα γνωρίσεις:

5. Volkswagen Type 2

Το έχεις δει σίγουρα και μπορεί να έχεις φανταστεί τον εαυτό σου σε αυτό με μία κιθάρα να αποδράς από την πόλη.

Είναι το γνωστό βανάκι των hippies που αποτελούσε καμβά για μοναδικά βαψίματα. Ίσως ένα από τα ιστορικότερα αμάξια που χάρισε όμορφες στιγμές, χωρίς να έχει επενδύσει στην ιδιαίτερη μηχανική ή τον εντυπωσιασμό της ταχύτητας του.

4. Aston Martin DB5

Έρχεται από το 1965 και μπήκε στη λίστα με τα ιστορικότερα αμάξια στον κόσμο μέσα από την ταινία James Bond Goldfinger.

Σήμα κατατεθέν του βρετανού πράκτορα και δημιούργημα μίας εταιρείας με legacy.

Φινετσάτο, γρήγορο και πολύ εντυπωσιακό, καθόρισε μία ολόκληρη γενιά και σήμερα αναγνωρίζεται ακόμα και από τους νέους.

3. Lada Riva

Δεν είναι εντυπωσιακό, όμως χαρακτηρίζεται από την αντοχή του.

Δεν είναι το αμάξι που θα επέλεγες ως ιδανικό, όμως οδηγήθηκε από τόσους ανθρώπους στη Σοβιετική Ένωση από το 1980 που κυκλοφόρησε, που έγινε σήμα κατατεθέν και μπήκε στη λίστα με τα ιστορικότερα αμάξια.

Βαρύ, πρακτικό, χωρίς ιδιαίτερο σχεδιασμό. Ένα αμάξι από τον λαό για τον λαό.

2. DeLorean DMC-12

Πρωταγωνίστησε στη σειρά ταινιών Back to the Future ως χρονομηχανή. Λατρεύτηκε, όμως η ιστορία πίσω από αυτό θέλει την εταιρεία που το δημιούργησε να χρεωκόπησε το 1982.

Χαρακτηριστικό οι πόρτες που ανοίγουν από πάνω και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός της.

Σήμερα υπάρχουν ελάχιστες αυθεντικές στον κόσμο και κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα. Οι πολλές ρέπλικες της αυθεντικής Delorean DMC-12 την τοποθετούν δικαίως στα ιστορικότερα αμάξια.

1. Volkswagen Beetle

Η κορυφή στα ιστορικότερα αμάξια είναι η γερμανική απάντηση της Volkswagen. Ο σκαραβαίος κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 60’ και μέχρι σήμερα έχει φανατικούς οπαδούς που ακόμα τον συντηρούν και τον κυκλοφορούν.

Προέκυψε ως ανάγκη για ένα οικονομικό, πρακτικό και καθημερινό αμάξι, που όμως τελικά έγραψε τη δική του ιστορία στην αυτοκίνηση.