Τα 5 μυστικά για την μακροζωία του αυτοκινήτου σας

Υπάρχουν μερικά μυστικά τα οποία εγγυώνται τη μακροζωία κάθε αυτοκινήτου. Μάθε ποια είναι αυτά και δες οικονομία, λιγότερη συντήρηση και καλύτερες επιδώσεις.

Σίγουρα δεν θα ήθελες να βάζεις το χέρι στην τσέπη κάθε τόσο και να βγάζεις το πορτοφόλι για να πληρώνεις επισκευές στο αυτοκίνητο σου που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με απλά κάποιες άλλες επιλογές.

Έφτασε η ώρα λοιπόν να δεις όλα όσα μπορείς να κάνεις για να έχει μακροζωία το αυτοκίνητο σου.

Ποιοτικό καύσιμο

Σταμάτα να παίρνεις το φτηνότερο καύσιμο, ενώ γνωρίζεις πως δημιουργεί προβλήματα στον κινητήρα σου. Η τιμή του δεν είναι πάντα κριτήριο για την ποιότητα του φυσικά, όμως τις περισσότερες φορές το υπερβολικά φτηνό καύσιμο είναι κακής ποιότητας. Το μυστικό για μακροζωία του αυτοκινήτου είναι ένα καλό καύσιμο με τα οκτάνια που αναγράφει το εγχειρίδιο του κατασκευαστή.

Κουτσουλιές

Στη μακροζωία του αυτοκινήτου εντάσσεται και το χρώμα. Μην αφήνεις τις κουτσουλιές να ξεραθούν, γιατί σταδιακά θα διαβρώσουν το χρώμα του οχήματος. Μόλις βρεις κουτσουλιά καθάρισε τη και ρίξε αρκετό νερό στην επιφάνεια.

Δερμάτινα καθίσματα

Θέλουν συντήρηση. Η μακροζωία του αυτοκινήτου περιλαμβάνει κάθε σημείο. Έτσι λοιπόν στο δερμάτινο σαλόνι και τα δερμάτινα καθίσματα επένδυσε λίγο χρόνο. Φρόντισε τα με ειδικά προϊόντα για το δέρμα, προστάτεψε τα από τον ήλιο και μην κάθεσαι μετά την θάλασσα απευθείας. Προτίμησε τα καλύμματα για το καλοκαίρι.

Ομαλή οδήγηση

Αυτό σημαίνει να μην κάνεις γρήγορες εναλλαγές ταχυτήτων, να μην τρέχεις και φυσικά να μην φρενάρεις απότομα. Όλα αυτά είναι πράγματα που σκοτώνουν μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου σου και μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα. Για την μεγάλη μακροζωία του αυτοκινήτου, αλλά και την δική σου ασφάλεια, φρόντισε να είσαι ήρεμος οδηγός. Αυτό θα σου εξασφαλίσει λιγότερα services και οικονομία στα καύσιμα.

Αλλαγή λαδιών

Μην ξεχνάς να υπολογίζεις διάφορες αλλαγές όπως αυτή των λαδιών. Θα πρέπει να τα ελέγχεις τακτικά καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να «μαυρίσουν» και να χρειάζονται αλλαγή. Μέχρι να σου προκαλέσουν μία μεγάλη ζημιά θέλουν χρόνο, αλλά η αμέλεια είναι αυτή που σκοτώνει πραγματικά το όχημα σου. Έτσι λοιπόν για τη μακροζωία του αυτοκινήτου κράτα ημερομηνίες και διάβασε πόσο αντέχουν τα λάδια που επιλέγεις.