Τα-5-tips-για-να-μην-σε-κλέβουν-στο-βενζινάδικο

Τα 5 tips για να μην σε κλέβουν στο βενζινάδικο

Κάθε επίσκεψη στο βενζινάδικο κοστίζει μία μικρή περιουσία και έχεις υποψίες πως σε κλέβουν; Τι πρέπει να προσέξεις την επόμενη φορά που θα πας για γέμισμα;

Η υψηλή τιμή των καυσίμων δε σημαίνει μόνο παραπάνω έξοδα για τις μετακινήσεις, αλλά και την αντιμετώπιση κακών επαγγελματιών. Δυστυχώς πολλοί ιδιοκτήτες πρατηρίων είτε νοθεύουν τα καύσιμα, είτε χρησιμοποιούν αντλίες «κλέφτες» για να σε χρεώνουν παραπάνω και να δίνουν μικρότερες ποσότητες.

Ως καταναλωτής δεν είσαι κορόιδο, οπότε να πως θα ελέγξεις τον βενζινά την επόμενη φορά:

1. Κάνε τη σωστή επιλογή από την αρχή

Ξεκίνα με το πολύ βασικό. Μην πας σε ένα βενζινάδικο που έχεις την αίσθηση πως σε έκλεψε ή κάτι πάει λάθος. Εάν έχεις αμφιβολίες είτε για την ποιότητα, είτε για την ποσότητα, τότε απλά διάλεξε ένα άλλο βενζινάδικο. Οι δελεαστικές τιμές πολλές φορές είναι το δόλωμα για να πέσεις στην παγίδα.

2. Να επιβλέπεις τη διαδικασία

Όλοι ξέρουν πάνω κάτω πως γίνεται ο ανεφοδιασμός. Φρόντιζε να παρακολουθείς τις κινήσεις του βενζινά και την αντλία. Το κυριότερο είναι όμως οι αριθμοί που αναγράφονται πάνω στην αντλία και αν αντιστοιχούν στην απόδειξη.

3. Ζήτα πάντα απόδειξη

Αρχικά μέσω της απόδειξης μπορείς να ελέγξεις τα λίτρα που σου έβαλε αν αντιστοιχούν με αυτά που έγραφε η αντλία, αλλά και το πόσο σε χρέωσε. Επιπλέον αν συμβεί οτιδήποτε στο όχημα σου και φταίει η ποιότητα του καυσίμου, η απόδειξη είναι το μόνο στοιχείο που μπορείς να προσκομίσεις στις Αρχές. Τέλος η απόδειξη εξασφαλίζει πως το βενζινάδικο δεν μπορεί να φοροδιαφύγει.

4. Να θυμάσαι πόσο χωράει το ρεζερβουάρ σου

Ένας συχνός τρόπος κλοπής είναι η χρέωση παραπάνω λίτρων από αυτά που μπορεί να χωράει ένα ρεζερβουάρ αυτοκινήτου. Εάν γνωρίζεις για παράδειγμα πως το όχημα σου χωράει ακριβώς 40 λίτρα, τότε αν πάρεις μία απόδειξη με πολλά παραπάνω, τότε κάλεσε άμεσα την Αστυνομία γιατί σε έχουν κλέψει.

5. Περίεργη οσμή

Τέλος αν διακρίνεις μία φορά στον οσμή που επικρατεί, απλά φύγε. Πολλά βενζινάδικα νοθεύουν τα καύσιμα τους με νέφτι που έχει χαρακτηριστική μυρωδιά. Επειδή δεν μπορείς να κάνεις απευθείας χημικό έλεγχο, καλύτερα να μην ριψοκινδυνέψεις και να πας κάπου που θα σου προσφέρουν καθαρό καύσιμο.