Τα-9+1-πράγματα-που-θα-σε-κάνουν-καλύτερο-οδηγό

Τα 9+1 πράγματα που θα σε κάνουν καλύτερο οδηγό

 

Για να γίνεις καλύτερος οδηγός -αλλά και προσεκτικότερος- θα πρέπει να αλλάξεις κάποιες κακίες συνήθειες. Οι απλές καθημερινές συμβουλές που θα σε βελτιώνουν.

Όλοι μας θέλουμε να είμαστε υποδείγματα και να μας θαυμάζουν για τον τρόπο που οδηγούμε. Ακόμη και αν κάνουμε ριψοκίνδυνες επιλογές, αυτές πολλές φορές πηγάζουν από την ανάγκη μας για θαυμασμό και προσοχή. Στην πράξη όμως καλύτεροι οδηγοί γινόμαστε όταν αλλάζουμε αντίληψη.

Ορίστε τα 10 πράγματα που χρειάζεται να προσέξεις:

1. Θέση οδήγησης

Ρύθμισε την σωστή απόσταση των χεριών από το τιμόνι και τα πετάλια. Σκοπός είναι να είσαι άνετα, αλλά και να μπορείς να κάνεις σωστές κινήσεις.

2. Καθρέφτες

Τους κοιτάς συχνά και παίρνεις πληροφορίες για το εξωτερικό περιβάλλον. Σκοπός είναι να τους έχεις ρυθμίσει με τέτοιο τρόπο ώστε τα «τυφλά» σημεία να είναι ελάχιστα. Επιπλέον τους κρατάς πάντα καθαρούς.

3. Παρκάρεις με κλειστούς τροχούς

Ποτέ δεν αφήνεις εκτεθειμένους τους τροχούς σε μία θέση πάρκινγκ. Υπάρχει κίνδυνος για ζημιά, αλλά και ατύχημα.

4. Έχεις υπομονή

Σε κανέναν δεν αρέσει η κίνηση, όμως το ίδιο ισχύει και για τους νευρικούς οδηγούς. Δούλεψε την ψυχραιμία σου και ακολούθησε τους ρυθμούς στους οποίους καλείσαι να ανταπεξέλθεις.

5. Σέβεσαι τις θέσεις πάρκινγκ

Υπάρχουν κάποιες θέσεις για παρκάρισμα μέσα στην πόλη που δεν τις επιλέγεις. Πέρα του προστίμου, αποτελούν και δείγμα του πόσο καλός οδηγός είσαι.

6. Περνάς με προσοχή από τα νερά

Ρίχνεις ταχύτητα και περνάς με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταβρέξεις κανέναν, αλλά ούτε και να μπουν στο αμάξωμα. Έτσι πετυχαίνεις ασφαλή διάσχιση και υψηλό έλεγχο.

7. Προσοχή στις λακκούβες

Το κακό οδόστρωμα είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να αποφύγεις. Κάθε φορά που διασχίζεις έναν δρόμο «ναρκοπέδιο» ρίχνεις ταχύτητα.

8. Ανάβεις φώτα όταν πρέπει

Μέρες με συννεφιά, διάσχιση τούνελ και απογεύματα, ανάβεις τα φώτα πορείας. Επιπλέον μέσα στην πόλη αποφεύγεις τους μεγάλους προβολείς.

9. Ποτέ με κόκκινο

Το πορτοκαλί είναι καλύτερο να σημαίνει για εσένα μείωση ταχύτητας, παρά το αντίστροφο. Πολλά ατυχήματα γίνονται γιατί οι οδηγοί που πέρασαν με κόκκινο δεν ήξεραν πότε άναβε το πράσινο στον άλλο δρόμο.

10. Έχεις ενεργό ασφαλιστήριο

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η μόνη ασπίδα απέναντι στην κακοτυχία και τους λάθους χειρισμούς. Με αυτή κερδίζεις χρήματα και χρόνο σε μία δύσκολη στιγμή.