Αυτά είναι τα ιδανικά αυτοκίνητα για διακοπές

Τα ιδανικότερα αυτοκίνητα για τις διακοπές

Αρκετοί άνθρωποι θέλουν άνεση όταν φεύγουν από τη πόλη, έτσι ας δούμε ποια είναι τα ιδανικότερα αυτοκίνητα για τις διακοπές, αλλά και ποιες κατηγορίες θα πρέπει να αποφύγουμε. Θα πρέπει να θυμόμαστε πως ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είναι ένα όχημα που δεν γνωρίζουμε, άρα θα πρέπει να προσέξουμε αρκετά καλά μερικά πράγματα πριν υπογράψουμε οποιοδήποτε χαρτί.

Τα ιδανικότερα αυτοκίνητα για τις διακοπές τελικά ποια είναι;

1. 4x4

Τα γνωστά «τζιπάκια» είναι τα ιδανικότερα αυτοκίνητα για να εξερευνήσετε κάθε σημείο των διακοπών σας. Τα χοντρά λάστιχα θα αντέξουν κάθε χωματόδρομο ακόμα και αν έχει πέτρες. Η μεγάλη αντοχή τους τα καθιστούν τα ιδανικότερα αυτοκίνητα για περιοχές με μεγάλα υψόμετρα, λασπώδη μονοπάτια ή οποιοδήποτε άλλο σημείο που ένα απλό αυτοκίνητο θα δυσκολευτεί. Πρέπει να γνωρίζετε πως δεν αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες γιατί δίνουν έμφαση στην δύναμη του κινητήρα και έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω μεγάλου κυβισμού.

2. Mini – Οικονομικά

Από τα ιδανικότερα αυτοκίνητα είναι τα mini – οικονομικά. Παρότι δεν είναι για δύσκολες διαδρομές όπως τα 4×4, αυτή η κατηγορία είναι αρκετά δημοφιλής στους νέους λόγω του χαμηλού κόστους ενοικίασης και καύσιμου, του εύκολου χειρισμού και της αξιοπιστίας τους. Αυτή η κατηγορία λειτουργεί ιδανικά έχοντας μέσα στην καμπίνα μέχρι 4 άτομα ώστε το όχημα να μην «κουράζεται».

3. Μεσαία κατηγορία

Εάν έχετε σκοπό να κινηθείτε αρκετά και είστε έως 5 άτομα η ιδανικότερη κατηγορία αυτοκινήτου είναι η μεσαία. Τα συγκεκριμένα οχήματα δίνουν έμφαση στην άνεση, την ασφάλεια και την αντοχή. Αν και λίγο ακριβότερα στην ενοικίαση τους και μεγαλύτερου κυβισμού αποτελούν ασφαλή επιλογή για μεγάλες και ξεκούραστες διαδρομές.

Ποιες κατηγορίες να αποφύγετε

1. Cabrio

Όσο δελεαστικό και δροσερό και αν είναι το cabrio αποτελεί μια λανθασμένη επιλογή τις περισσότερες φορές. Επειδή έχουν έναν πιο sport χαρακτήρα ο σχεδιασμός τους είναι πιο αεροδυναμικός και συνήθως πιο χαμηλά. Σε μια περιοχή που δεν γνωρίζετε τους δρόμους και ενδέχεται να υπάρχουν χωματόδρομοι το cabrio αυτοκίνητο είναι από τα λιγότερο ιδανικά αυτοκίνητα που θα μπορούσατε να επιλέξετε καθώς δεν χαρακτηρίζονται για την ανθεκτικότητα τους.

2. Coupe

Αρχικά είναι εξαιρετικά ακριβά για να τα νοικιάσετε και ασύμφορα άμα ο δρόμος δεν ευνοεί τις μεγάλες ταχύτητες. Η κομψότητα τους δεν ταιριάζει σε δύσκολους και κακοδιατηρημένους δρόμους. Επιπλέον η μικρή απόσταση τους από το έδαφος τα κάνουν μη ιδανικά οχήματα για εξερεύνηση πέρα από το μεγάλο δίκτυο ενώ είναι αρκετά ευπαθή στο κάτω μέρος τους.

3. Βανάκια

Τα βανάκια για κάποιους αποτελούν τα ιδανικότερα αυτοκίνητα, ενώ για κάποιους άλλους απλά δελεαστικές παγίδες. Η αλήθεια δεν βρίσκεται στη μέση όταν μιλάμε για τις διακοπές. Τα βανάκια είναι από τα λιγότερο ιδανικά οχήματα γιατί είναι δύσκολα στο χειρισμό τους και θα κυκλοφορούν πιθανότατα σε στενούς δρόμους. Ακόμη ένα βανάκι δεν πρέπει να υπερφορτώνεται οπότε θα ήταν καλύτερο αν είστε μεγάλη παρέα να πάρετε δύο οχήματα για μεγαλύτερη άνεση.