Εργαλεία χειρός αυτοκινήτου

Τα kits που πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητο σου

Τα kits είναι ουσιαστικά εργαλειοθήκες ή συσκευές που σε βοηθούν σε έκτακτες στιγμές. Μάθε ποια είναι και γιατί πρέπει να υπάρχουν πάντα στο πορτ μπαγκάζ σου.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί να κάνεις μία μικρή επισκευή στο αυτοκίνητο σου ή κάποια άλλη έκτακτη ανάγκη. Τα «kits» είναι έτοιμα πακέτα που περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάζεται η στιγμή για να ξεπεράσεις κάθε δυσκολία.

Πάμε να τα γνωρίσουμε και να δούμε τι κάνει το κάθε ένα:

Kit φαρμακείο

Το πρώτο και πιο δημοφιλές kit είναι αυτό που πρέπει να υπάρχει σε κάθε αυτοκίνητο υποχρεωτικά από το νόμο. Το φαρμακείο θα πρέπει να είναι επιθεωρημένο και να περιέχει ένα πακέτο υδρόφιλο βαμβάκι 100 γραμμαρίων τουλάχιστον, τέσσερα κουτιά αποστειρωμένες γάζες, ένα καρούλι λευκοπλάστη, τέσσερις ατομικούς επιδέσμους, δύο αιμοστατικούς επιδέσμους, ένα φιαλίδιο οινοπνεύματος 50 γραμμάρια και ένα ακόμα φιαλίδιο μπεταντίν αντίστοιχης ποσότητας.

Kit επαναφόρτισης μπαταρίας

Το συγκεκριμένο kit δεν είναι υποχρεωτικό, όμως καλό θα ήταν να το έχεις ειδικά αν ταξιδεύεις συχνά και δεν έχεις συμπεριλάβει στο ασφαλιστικό συμβόλαιο σου την οδική βοήθεια. Πρόκειται για ένα kit που περιέχει καλώδια μπαταρίας αυτοκινήτου και ένα φορητό φορτιστή. Για τα πιο νέα μοντέλα υπάρχουν kit με φορτιστές που συνδέονται απευθείας στη θήρα USB του οχήματος.

Kit αντικατάστασης ελαστικού

Θα το δεις και ως kit ρεζέρβας αυτοκινήτου. Οι περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτων δεν παρέχουν απλά ένα επιπλέον ελαστικό, αλλά και τα εργαλεία τοποθέτησης του. Αυτό σημαίνει λοιπόν πως έχεις ένα σετ από κλειδιά για το άνοιγμα των μπουλονιών και έναν γρύλο ανύψωσης. Στο εμπόριο όμως υπάρχουν και διάφορες άλλες λύσεις από έτοιμα kits τα οποία φουσκώνουν το ελαστικό στη στιγμή μέχρι να κάνεις αντικατάσταση. Είναι βοηθητικά, όμως δεν εξασφαλίζουν το αποτέλεσμα της ρεζέρβας σε περίπτωση ολικής καταστροφής του κανονικού ελαστικού.

Kit καθαρισμού και φροντίδας

Το τελευταίο kit περιλαμβάνει προϊόντα για τον καθαρισμό του οχήματος, όπως ειδικά σαμπουάν, κρέμες κερώματος και διάφορα άλλα για το εξωτερικό. Για όσους έχουν αυτοκίνητο με δερμάτινο σαλόνι, υπάρχουν τα kit φροντίδας δέρματος, τα οποία περιλαμβάνουν ειδικές αλοιφές και καθαριστικά. Δεν είναι αναγκαίο να τα έχεις μαζί σου παντού, όμως το kit φροντίδας μπορεί να είναι σωτήριο για το σαλόνι σου σε περίπτωση που πέσει κάποιο υγρό, ώστε να μην ποτίσει το δέρμα.