Αυτά είναι τα κριτήρια για σωστή επιλογή συνεργείου

Τα κριτήρια για να επιλέξετε το κατάλληλο συνεργείο

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργείου είναι μια απόφαση που προβληματίζει πολλούς οδηγούς, καθώς αν δεν γίνει η επισκευή σωστά, ενδέχεται το κόστος να είναι πολύ υψηλό. Για κάποιον που δεν έχει μηχανολογικές γνώσεις, το κριτήριο για το αν είναι καλό ένα συνεργείο είναι η τιμή και η ταχύτητα παράδοσης του οχήματος, όμως αρκούν μόνο αυτά; Για να δούμε λίγο πιο αναλυτικά πώς να κάνουμε τη σωστή επιλογή ενός συνεργείου:

1. Η φήμη μετράει, αλλά όχι πάντα

Τις περισσότερες φορές αναζητούμε ένα συνεργείο μέσα από τον κύκλο των γνωστών μας, καθώς τους έχουμε εμπιστοσύνη. Άμα ο γνωστός μας είναι αξιόπιστος το πιο πιθανό είναι να μείνουμε ικανοποιημένοι, όμως αρκετές φορές ακόμα και οι γνωστοί μας μπορεί να κάνουν λάθος και να έχουμε μια δυσάρεστη εμπειρία.

2. Κάνει όμως για την κατάλληλη δουλεία;

Μπορεί ένα συνεργείο να είναι κορυφαίο σε αρκετούς τομείς, όμως πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς χρειαζόμαστε. Για παράδειγμα ένα πολύ καλό συνεργείο μπορεί να μην είναι εξουσιοδοτημένο για μετατροπές κινητήρων με αέριο, αν ο μηχανικός αναλάβει τη συγκεκριμένη μετατροπή είναι αρχικά αντιεπαγγελματικό, καθώς το όχημα δεν θα μπορέσει ποτέ να περάσει από ΚΤΕΟ χωρίς το απαραίτητο πιστοποιητικό. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, συζητήστε πάντα με τον μηχανικό τι ακριβώς χρειάζεστε και αν μπορεί να το προσφέρει.

3. Μετρείστε το κόστος

Εάν ακούσετε υπερβολές στις τιμές, δηλαδή είτε πολύ φτηνή επισκευή είτε πολύ υψηλή να είστε επιφυλακτικοί, καθώς κάτι μάλλον δεν πάει καλά. Εάν η τιμή είναι απλά χαμηλή μπορεί να θέλει να κερδίσει πελατεία, όμως αυτό θα το κρίνετε και με τον παράγοντα της φήμης. Από την άλλη πλευρά, μερικά συνεργεία επειδή θεωρούν πως είναι πολύ καλά ζητούν υπερβολικά ποσά. Κάντε έρευνα αγοράς πριν κλείσετε κάπου μια επισκευή.

4. Τεστάρετε το

Μια τακτική για να δείτε αν είναι αξιόπιστο το συνεργείο και οι μηχανικοί, είναι να κάνετε ερωτήσεις που γνωρίζετε τις απαντήσεις και να δείτε αν όντως ισχύει αυτό που σας λέει ή προσπαθεί να σας κοροϊδέψει. Για παράδειγμα ρωτήστε τις τιμές σε συγκεκριμένα εξαρτήματα που έχετε αλλάξει. Εάν δείτε ανακρίβειες είτε στην ποιότητα που σας προτείνει είτε στην τιμή, τότε καλό θα ήταν να δείτε και ένα άλλο συνεργείο.