Τα-πράγματα-που-καλό-θα-ήταν-να-αποφεύγεις-να-κάνεις-μέσα-στο-αυτοκίνητο

Τα πράγματα που καλό θα ήταν να αποφεύγεις να κάνεις μέσα στο αυτοκίνητο

Μέσα στο αυτοκίνητο είμαστε ιδιαίτερα χαλαροί και πολλές φορές κάνουμε πράγματα τα οποία δεν προορίζονται για το συγκεκριμένο σημείο. Μήπως να τα κόψεις;

Δεν είναι όλοι οι οδηγοί τόσο προσεκτικοί με το όχημά τους. Όσο το λατρεύουν και το προσέχουν, άλλο τόσο το ταυτίζουν με έναν χώρο στον οποίο μπορούν να κάνουν όλα όσα δεν κάνει ένας πραγματικά καλός οδηγός. Ποια είναι αυτά λοιπόν;

Κατανάλωση αλκοόλ

Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε ποτέ μαζί. Σε ένα αυτοκίνητο καλό είναι να μην υπάρχουν μπουκάλια από αλκοόλ, ακόμη και αν πίνει μόνο ο συνοδηγός. Αρχικά είναι πειρασμός για τον ίδιο τον οδηγό, ενώ δεν είναι και η καλύτερη εικόνα σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο της Τροχαίας.

Κατανάλωση φαγητών

Σε κάποιους αρέσει να τρώνε μέσα στο αμάξι. Το τσίμπημα δεν κάνει κακό, όμως ποτέ δεν το κάνουμε καθώς οδηγούμε. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Ακόμη δεν είναι ό,τι καλύτερο το όχημα μας να είναι γεμάτο ψίχουλα ή οσμές.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι ίσως η πιο λατρεμένη συνήθεια κάποιων οδηγών. Θυμόμαστε πως είναι αποκλειστικά μία ενήλικη απόλαυση και θα πρέπει να αποφεύγεται όταν βρίσκεται παιδί στο όχημα καθώς είναι πλέον παράνομο. Από εκεί και πέρα, αν καπνίζεις μέσα στο αυτοκίνητο φροντίζεις να ακολουθείς όλους τους κανόνες ασφαλείας και φυσικά να έχεις ανοιχτά παράθυρα για να μην γίνει καφέ ο ουρανός από τη νικοτίνη.

Σεξ

Για πολλούς είναι φαντασίωση. Στη πράξη όμως είναι άβολο, λίγο ριψοκίνδυνο και ιδιαίτερα εύκολο να λερωθεί το όχημα μας. Επιπλέον αν θελήσουμε να το δοκιμάσουμε εξυπακούεται πως το όχημα πρέπει να είναι σταματημένο.

Ενασχόληση με το κινητό

Όλοι λίγο πολλοί κοιτάζουμε στα κλεφτά το κινητό μας. Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι η νο1 παράβαση, ειδικά όταν το κρατάμε και μιλάμε. Αν θες να κάνεις χρήση του, τότε αξιοποίησε τις φωνητικές εντολές του λογισμικού και πάρε hands free.

Υψηλή κατανάλωση καφεΐνης

Ειδικά όσοι οδηγούν μεγάλες αποστάσεις και ώρες που το σώμα πρέπει να ξεκουράζεται, η αποφυγή υψηλών δόσεων καφεΐνης είναι κάτι που θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά.  Συγκεκριμένη ουσία ουσιαστικά μας τσιτώνει και όταν ξεφεύγουμε στις ποσότητες γινόμαστε πιο νευρικοί και ριψοκίνδυνοι οδηγ