Τα-πράγματα-που-κάνει-ένας-τσιγκούνης-στο-πλύσιμο-του-αυτοκινήτου-και-το-καταστρέφει

Τα πράγματα που κάνει ένας τσιγκούνης στο πλύσιμο του αυτοκινήτου και το καταστρέφει

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι μία διαδικασία η οποία θέλει ιδιαίτερη προσοχή και δεν κοστίζει. Τα λάθη που κάνεις στην προσπάθεια να εξοικονομήσεις χρήματα.

Κανείς δεν έγινε ποτέ πλούσιος από την ακραία οικονομία σε πράγματα απλά και καθημερινά. Ε

ίναι διαφορετικό πράγμα να μην σπαταλάς τα χρήματα σου σε άχρηστα προϊόντα για το αυτοκίνητο και διαφορετικό να κάνεις ένα πλύσιμο με λάθος τεχνική και καθαριστικά που τελικά καταστρέφουν το χρώμα.

Για δες λοιπόν τι πρέπει να κόψεις:

Πλύσιμο με παγωμένο νερό

Το πολύ παγωμένο νερό, όπως και το πολύ καυτό ενδέχεται να καταστρέψουν το χρώμα λόγω απότομης συστολής ή διαστολής. Η σωστή θερμοκρασία είναι αυτή που υπάρχει στο περιβάλλον. Αν λοιπόν πλένεις μόνος το αυτοκίνητο, καθάρισε πρώτα την αυλή ή τον δρόμο, πότισε τα λουλούδια και μετά ξεκίνα το πλύσιμο.

Τις σκληρές βούρτσες / σφουγγάρια

Ο νο1 εχθρός του σμάλτου είναι οτιδήποτε δεν έχει μικροΐνες. Απέφυγε σκληρά σφουγγάρια, βούρτσες και πάνω απ’ όλα το σύρμα! Χρησιμοποίησε πανιά από μικροΐνες ή ακόμη και μία παλιά μπλούζα από μακό, χωρίς φυσικά στρασάκια ή άλλη αιχμηρά μέρη. Θα έχεις άριστα αποτελέσματα και μηδέν γρατζουνιές.

Απορρυπαντικά

Αν θες να χρησιμοποιήσεις οικιακά απορρυπαντικά πρέπει να ξέρεις τι βάζεις στον κουβά. Το μοναδικό που είναι ασφαλές είναι το απορρυπαντικό πιάτων. Χλωρίνη, σκόνες, σκληρά καθαριστικά και οτιδήποτε απολυμαίνει ή καθαρίζει σε ακραίο βαθμό, είναι σίγουρο πως θα σου διαβρώσει το χρώμα.

Δεν κάνεις ξέπλυμα

Αν πας να πλύνεις το αυτοκίνητο με όλη τη σκόνη και τους ρύπους ετοιμάσου να δεις γρατζουνιές. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ρίχνεις νερό να φύγουν όλα από πάνω και μετά να ξεκινάς το καθάρισμα. Τέλος κάνεις ξανά ξέπλυμα και πολύ καλό στέγνωμα για να μην έχεις θαμπάδα.

Βάζεις προϊόντα που δεν είναι πιστοποιημένα

Αν αγοράζεις ειδικά προϊόντα για το αυτοκίνητο και τη φροντίδα του κατά το καθάρισμα και μετά, αυτά πρέπει να εξασφαλίζουν πως είναι κατάλληλα. Αναζήτησε τους ελέγχους ποιότητάς τους και τις προδιαγραφές για την ευρωπαϊκή αγορά. Αν δεν βρίσκεις τίποτα σχετικό στην ετικέτα ή δεν αναφέρονται οδηγίες χρήσης χρησιμοποίησε τα πρώτα σε ένα πολύ μικρό και μη εμφανές σημείο ώστε να δεις αποτελέσματα.