Τα-πράγματα-που-ξεχνάμε-να-φροντίσουμε-στο-αυτοκίνητό-μας.

Τα πράγματα που ξεχνάμε να φροντίσουμε στο αυτοκίνητό μας

Υπάρχει μία σειρά από πράγματα που πάντα ξεχνάμε να αντικαταστήσουμε, μέχρι να φτάσει η στιγμή που διαπιστώνουμε πως έχουν χαλάσει. Ήδη φαντάζεσαι κάποια.

Όσο πιο συχνά χρησιμοποιούμε το όχημά μας, τόσο πιο πιθανό είναι να θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα. Μάλιστα παραξενευόμαστε όταν διαπιστώσουμε πως ο χρόνος ζωής τους έχει τελειώσει και πρέπει να αλλαχτούν.

Ποια είναι αυτά λοιπόν;

Υαλοκαθαριστήρες

Οι περισσότεροι τους χρησιμοποιούμε όταν βρέχει ή όταν το τζάμι μας χρειάζεται ένα γρήγορο καθάρισμα. Αν όμως είσαι επιμελής και πλένεις συχνά το αυτοκίνητο, τότε διαπιστώνεις πως οι υαλοκαθαριστήρες χρειάζονται αλλαγή πάνω στην στιγμή ανάγκης, όπως μία μπόρα.

Φαρμακείο

Είναι κάτι που όλοι απεύχονται να χρησιμοποιήσουν. Η αλήθεια είναι όμως πως όλα όσα περιέχονται μέσα σε αυτό λήγουν κάποια στιγμή. Καλό είναι κάθε χρόνο να ρίχνεις μία ματιά και να κάνεις αντικατάσταση. Είναι κάτι το οποίο μπορεί να σώσει κυριολεκτικά ζωές.

Πυροσβεστήρας

Άλλο ένα εργαλείο έκτακτης ανάγκης που ξεχνάμε να φροντίσουμε είναι πυροσβεστήρας. Αν και έχει μεγάλο χρόνο ζωής, αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Φίλτρα καμπίνας

Μόνο όταν διαπιστώσουμε πως μυρίζουν υπερβολικά άσχημα ή νιώσουμε πως μας πνίγει η σκόνη σκεφτόμαστε πως θέλουν αντικατάσταση. Καλό είναι να αλλάζονται μία φορά το χρόνο, αλλά και ενδιάμεσα να καθαρίζονται με πεπιεσμένο αέρα.

Ελαστικά

Αν και είναι τρομερά σημαντικά, πολλοί είναι οι οδηγοί που για να τα αλλάξουν πρέπει να νιώσουν πως έχει μειωθεί η απόδοσή τους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δεις πότε χρειάζονται αλλαγή, όμως πάντα να θυμάσαι πως το καλύτερο είναι να μην τα αφήνεις να φτάσουν στο σημείο να έχουν γίνει «γυαλί».

Αντιψυκτικό

Θεωρητικά μία φορά το χρόνο θέλει συμπλήρωση, πρακτικά δεν το κάνουμε όλοι μέχρι να νιώσουμε το κρύο και να θυμηθούμε πως υπάρχει και αυτό. Ειδικά αν μένεις σε περιοχή που πιάνει πάγος είναι απαραίτητο.

Λάδια κινητήρα

Και αυτά χρειάζονται αντικατάσταση κάποια στιγμή. Καλό είναι να κάνεις τακτικούς ελέγχους, ειδικά μετά τις μεγάλες διαδρομές και να βλέπεις το χρώμα τους. Αν χρειάζεσαι βοήθεια ανέτρεξε στο βιβλίο με τα service για να δεις πότε μπήκαν, ώστε να τα προγραμματίσεις την επόμενη αλλαγή τους.