Παράνομο Πάρκινγκ

Τα σημεία της πόλης στα οποία απαγορεύεται το παρκάρισμα

Σε πολλά σημεία της πόλης τα οποία δεν μας περνούν από το μυαλό απαγορεύεται το παρκάρισμα. Δες τα συγκεντρωμένα και απέφυγε τα πρόστιμα από το πουθενά!

Δυστυχώς το αυτοκίνητο στην πόλη είναι ένας μπελάς όταν υπάρχει κίνηση και εσύ αναζητάς ματαίως χώρο να το αφήσεις.

Έτσι πολλοί καταφεύγουν από ανάγκη να το παρκάρουν ακόμη και για μικρό διάστημα, σε σημεία τα οποία τελικά κοστίζουν πολύ ακριβότερα από ένα ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Επιπλέον πολλές από αυτές αρκούν για να αφαιρεθεί το δίπλωμα σου χάρη στο point system.

Όμως υπάρχουν και οι φορές που πολλοί οδηγοί ενώ υπάρχουν θέσεις, από αμέλεια παρκάρουν στα λάθος «σημεία» όπως:

Διαβάσεις

Ακόμη και ξεθωριασμένη, η διάβαση είναι σημείο το οποίο χρησιμοποιούν οι πεζοί και οι ανάπηροι. Η στάθμευση σε λιγότερο από 5 μέτρα επιφέρει κλήση από την Τροχαία ύψους 40€ και μετά τις 3 ώρες μπορεί να επιβληθεί νέο.

Φανάρια

Βάσει νόμου το παρκάρισμα από φανάρι θα πρέπει να γίνεται σε μεγαλύτερη απόσταση από 12 μέτρα. Αντίστοιχα το πρόστιμο κι εδώ είναι 40€ και επιβάλλεται εκ νέου μετά από 3 ώρες αν το όχημα δεν έχει μετακινηθεί.

Κάδοι

Είναι ίσως και το πιο βρώμικο σημείο και θα πρέπει να αποφεύγεται για πολλούς λόγους. Εδώ το πρόστιμο μπαίνει από την Δημοτική Αστυνομία και μπορεί να είναι από 50€ έως 150€, ενώ κάποιοι Δήμοι προβλέπουν και διπλασιασμό εάν επαναληφθεί η συγκεκριμένη παράβαση.

Θέσεις πεζών

Θεωρείται από τα πιο αντικοινωνικά παρκαρίσματα. Έτσι επιφέρει πρόστιμο 75€ και αφαίρεση πινακίδων για 60 μέρες.

Πιάτσες ταξί

Πρόκειται για χώρο εργασίας και η παραβίαση του ισχύει καθημερινές και ΣΚ. Το πρόστιμο είναι 20€, αλλά και αφαίρεση πινακίδων για 10 ημέρες.

Στάσεις λεωφορείων

Αντίστοιχα η στάθμευση σε στάση λεωφορείου είναι μία πολύ σοβαρή παραβίαση. Πέρα του διοικητικού προστίμου, η Τροχαία ενδεχομένως θα κατασχέσει το όχημα σου και θα βρεθεί σε κάποιο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης τον οποίο θα κληθείς να πληρώσει επιπλέον. Οπότε φρόντισε να είσαι πολύ προσεκτικός.

Επιχειρήσεις και τράπεζες

Λόγω ανεφοδιασμού κάποιες επιχειρήσεις και τράπεζες έχουν ορίσει την απαγόρευση στάθμευσης για συγκεκριμένο διάστημα. Το ωράριο γράφεται πάνω σε στην πινακίδα. Αντίστοιχα επιβάλλεται πρόστιμο και έρχεται γερανός. Σε κάποια κυβερνητικά κτίρια, όπως και τα γραφεία κομμάτων αυτός ο περιορισμός είναι 24ωρος και για όλο τον χρόνο.