Οικονομική μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Τα tips για να έχεις την οικονομικότερη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Η οικονομική μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου δεν θα είναι ποτέ ξανά άθλος για εσένα.

Είναι δικαίωμα σου να έχεις ολοκληρωμένη προστασία στον δρόμο με μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, όμως δεν θα πρέπει να πληρώνεις μία περιουσία γι’ αυτή.

Δες λοιπόν τα παρακάτω tips για να αποκτήσεις οικονομική μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου στη στιγμή:

1. Ψάξε στο Internet

Δεν είναι μύθος πως στο Internet μπορείς να βρεις τα πάντα. Εάν θες μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου στην καλύτερη δυνατή τιμή τότε ο δρόμος είναι μόνος ένας. Επένδυσε χρόνο και σίγουρα θα βρεις τις οικονομικότερες μικτές ασφάλειες αυτοκινήτου που υπάρχουν στην αγορά. Συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία σύγκρισης που παρέχουν οι aggregators και τα οποία σε βοηθούν να εντοπίζεις άμεσα τις διαφορές στις τιμές, τα ποσά των αποζημιώσεων και τις εκάστοτε καλύψεις.

2. Όρισε σωστά το ασφαλιζόμενο ποσό

Εάν είναι σκοπός σου να σώσεις χρήματα, τότε μην το κάνεις από το ασφαλιζόμενο ποσό γιατί θα βγεις χαμένος. Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου σε καλύπτει με την τρέχουσα εμπορική αξία που έχει το όχημα σου τη δεδομένη στιγμή. Άρα για να μην πετάξεις λεφτά στα ασφάλιστρα, αλλά ούτε και να χάσεις από την αποζημίωση σου ενημερώσου για την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος σου.

3. Πες ναι στις εκπτώσεις

Μπορείς να έχεις εκπτώσεις ως άνεργος, δημόσιος υπάλληλος ή ένστολος στα ασφάλιστρα σου. Επιπλέον μπορείς να βρεις εκπτώσεις από άλλες εταιρείες που συνεργάζονται με την ασφαλιστική σου μέσω προγραμμάτων επιβράβευσης. Τέτοιες είναι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τα πρατήρια καυσίμων, οι τράπεζες και οι εμπορικές επιχειρήσεις ανά διαστήματα.

4. Παίξε με την απαλλαγή

Η απαλλαγή στη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου καθορίζει το ποσό των ασφαλίστρων. Εάν τη χρησιμοποιήσεις σωστά μπορείς να μειώσεις αρκετά το συνολικό κόστος, όμως πρόσεχε γιατί με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η συμμετοχή σου σε περίπτωση ατυχήματος, οπότε χρειάζεται μέτρο!

5. Κάνε ομαδική ασφάλιση

Εάν έχεις παραπάνω από δύο οχήματα, τότε κάνε μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου για όλα στην ίδια εταιρεία και είναι πολύ πιθανό να έχεις κάποια έκπτωση. Με αυτό τον τρόπο και κερδίζεις χρήματα και είσαι πιο οργανωμένος διότι μειώνεις την γραφειοκρατία.

6. Κάνε ετήσιο συμβόλαιο

Ένα ετήσιο συμβόλαιο σου εξασφαλίζει τα χαμηλότερα δυνατά ασφάλιστρα για την μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου. Επένδυσε στην εμπιστοσύνη και βγες κερδισμένος από αυτή.