Δες πώς να κάνεις ένα μοναδικό ταξίδι με το αυτοκίνητο παρέα με τον σκύλο σου

Δες πώς να κάνεις ένα μοναδικό ταξίδι με το αυτοκίνητο παρέα με τον σκύλο σου

Εάν αγαπάς τον σκύλο σου και δεν θες να τον αποχωριστείς, τότε φρόντισε να τον πάρεις μαζί σου στο ταξίδι και να έχεις την πιο ευχάριστη συντροφιά. Δες μερικές συμβουλές για το πώς θα γίνει το αυτοκίνητο ασφαλές και άνετο για το αγαπημένο σου κατοικίδιο:

1. Μην τον ταΐσεις πολύ

Εάν δεν θες ο σκύλος σου να νιώσει άσχημα και ζαλιστεί φρόντισε να φάει λίγο ή και καθόλου. Τα σκυλιά δεν αντέχουν τις μεγάλες διαδρομές με γεμάτο στομάχι. Δώσε του μια λιχουδιά, λίγο νερό και ίσως κάποιο ειδικό φάρμακο κατά της ναυτίας.

2. Ποτέ μην τον αφήνεις κλειδωμένο στο αυτοκίνητο

Εάν θες να κάνεις μία στάση τότε φρόντισε να πάρεις μαζί σου τον σκύλο ώστε να αναζωογονηθεί και να έχει ένα μικρό σνακ, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι σας με άνεση. Επιπλέον δώσε του χρόνο εάν χρειαστεί τη «βόλτα» του γιατί έχει και αυτός τις ανάγκες του!

3. Δημιούργησε την κατάλληλη θερμοκρασία

Ο σκύλος σου δεν μπορεί ούτε την πολύ ζέστη ούτε το πολύ κρύο. Φρόντισε ο κλιματισμός να δημιουργεί μια ήπια ατμόσφαιρα ώστε να μην αφυδατωθεί.

4. Πάρε του κλουβάκι

Όσο μεγαλόσωμος και αν είναι, για να είστε και οι δύο ασφαλείς θα πρέπει να μπει σε κλουβάκι. Για να μπει πιο εύκολα, φρόντισε να τον έχεις πάει μια μεγάλη βόλτα πριν ώστε να κάνει την άσκηση του, να έχει αφοδεύσει και να νιώθει την απαραίτητη κούραση για να μείνει φρόνιμος. Βάλε του και το αγαπημένο του παιχνίδι για να νιώθει πιο άνετα.

5. Μην τον αφήσεις να βγάλει ποτέ το κεφάλι έξω από το παράθυρο

Μπορεί να φαίνεται όμορφη εικόνα όμως είναι επικίνδυνο, καθώς μπορεί να του προκαλέσει μολύνσεις στα αυτιά, τα μάτια και τη μύτη του.

6. Βάλε μουσική άφοβα και μίλα του

Ο σκύλος σας είναι σαν ένα παιδί, εάν του μιλάτε με θλιμμένη φωνή θα τον επηρεάσει και θα αναστατωθεί. Προσπαθήστε να είστε χαρούμενοι ή βάλτε λίγο μουσική σε ήπιους τόνους. Θα δείτε πως θα το απολαύσει.

7. Να έχει το διαβατήριό του

Εάν ταξιδεύεις σε άλλη χώρα της Ε.Ε. φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα έγκυρο διαβατήριο ζώων PET, ενώ επίσης και να έχει εφοδιαστεί με το απαραίτητο μικροτσίπ για να μην τον χάσεις.