Ταξίδι με αυτοκίνητο το καλοκαίρι.

Ταξίδι με αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Τα πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου

Το ταξίδι με αυτοκίνητο το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα απολαυστικό, όμως χρειάζεται σωστή οργάνωση. Συγκεντρώσαμε όλα τα πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου.

Αρκετοί είναι αυτοί που σχεδιάζουν διακοπές που αξιοποιούν στο μέγιστο το όχημα. Για παράδειγμα επιλέγουν μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας ή φροντίζουν να πάνε σε ένα μεγάλο νησί με σκοπό να το γυρίσουν. Αναμφίβολα το ταξίδι με το αυτοκίνητο το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα απολαυστικό και πρακτικό.

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις μία λίστα με όλα όσα θα πρέπει να έχεις μαζί σου:

Επικαιροποιημένα έγγραφα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά τα οποία είναι όλα τα χαρτιά. Σε αυτό πρέπει να έχεις την άδεια οχήματος, το δίπλωμα οδήγησης, πιστοποίηση από ΚΤΕΟ που συμπεριλαμβάνει και κάρτα καυσαερίων και φυσικά εκτυπωμένο το ασφαλιστήριο σου. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα οργανώσεις όλα μαζί σε έναν φάκελο που θα βρίσκεται είτε στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, είτε στο πορτ μπαγκάζ.

Ρεζέρβα / Kit επισκευής ελαστικού

Επειδή σε κάθε ταξίδι υπάρχει πάντα το αναπάντεχο, φρόντισε να έχεις μία λειτουργική ρεζέρβα που έχει φουσκωθεί ή ένα kit επισκευής ελαστικών εάν το όχημα σου είναι πολύ πιο σύγχρονο. Στην πρώτη περίπτωση σημαίνει πως πρέπει να έχεις και όλα τα εργαλεία για την αντικατάσταση του ελαστικού.

Απιονισμένο νερό και αντιψυκτικό

Ένα από τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσεις σε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο το καλοκαίρι, είναι η αύξηση της θερμοκρασίας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε απώλεια είτε νερού, είτε αντιψυκτικού υγρού. Καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου κάποιες ποσότητες και από τα δύο ώστε να συμπληρώσεις εάν χρειαστεί.

Φαρμακείο / Πυροσβεστήρα / Προειδοποιητικό τρίγωνο

Και τα 3 είναι υποχρεωτικά και πρέπει να υπάρχουν σε κάθε αυτοκίνητο, ώστε να χρησιμοποιηθούν σωστά σε περίπτωση ατυχήματος. Αυτό που χρειάζεται από εσένα αν τα έχεις ήδη, είναι να δεις τις ημερομηνίες λήξης στο κουτί των πρώτων βοηθειών και τον πυροσβεστήρα.

Καλώδια μπαταρίας

Σε περίπτωση που μείνεις από μπαταρία θα χρειαστεί να βρεις καλώδια και πολλές φορές αυτό δεν είναι εύκολο. Εάν τα έχεις ήδη μαζί σου, τότε σου λύνονται τα χέρια. Αν χρειάζεσαι και κάτι παραπάνω, υπάρχουν στο εμπόριο ειδικές συσκευές που επαναφέρουν την μπαταρία του αυτοκινήτου!

Τροφή και πόσιμο νερό

Τέλος φρόντισε τους επιβάτες και τον εαυτό σου. Ποτέ μην κάνεις ένα ταξίδι χωρίς προμήθειες, όσο μικρό και αν είναι. Το νερό και τα snacks πάντα είναι ευπρόσδεκτα!