Ταξίδι τη νύχτα: 6 tips για να μην σε πάρει ο ύπνος στο τιμόνι

Το ταξίδι τη νύχτα είναι πολλές φορές αναγκαίο, ώστε να προλάβεις και να κερδίσεις μέρες στις διακοπές σου. Δες μερικά tips που θα σε κρατήσουν ξύπνιο.

Δεν είναι όλοι οι οδηγοί νυχτοπούλια για να αντέξουν ένα ταξίδι τη νύχτα. Όμως μερικές φορές είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσεις εκεί που θες γλιτώνοντας μία διαμονή.

Επειδή όμως μπροστά στην πίεση του χρόνου και τα χρήματα, αυτό που έρχεται πάντα πρώτο είναι η ασφάλεια, δες 6 tips που θα σε κρατήσουν ξύπνιο.

Μουσική

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι είναι η μουσική. Είναι πολύ σημαντικό μέρος ενός ταξιδιού τη νύχτα. Βάλε την αγαπημένη σου playlist και αφέσου. Φρόντισε όμως να μην είναι πολύ σιγά, αλλά να έχει μία απαλή ένταση.

Ομιλία

Εάν υπάρχει συνοδηγός και δεν έχει σκοπό να κοιμηθεί, καλό θα ήταν να σου μιλάει. Η εγρήγορση του εγκεφάλου κατά την επικοινωνία σας θα σε βοηθήσει να μείνεις ξύπνιος. Εάν νιώσεις πως το ταξίδι τη νύχτα σε κουράζει, απλά κάνε ένα διάλειμμα από τη συζήτηση.

Καφεΐνη (με μέτρο)

Η καφεΐνη λένε πως είναι το καλύτερο πράγμα για να σε κρατήσει ξύπνιο σε ένα ταξίδι τη νύχτα. Η αλήθεια είναι μισή. Για την ακρίβεια η πολύ καφεΐνη θα σου φέρει ένταση και εκνευρισμό. Σε συνδυασμό με την κούραση είναι ένα πολύ κακό κοκτέιλ. Φρόντισε λοιπόν να μην το παρακάνεις σε κάθε στάση με καφέδες και ενεργειακά ποτά.

Μην φας βαριά

Εάν φας ένα καλό γεύμα θα σε χαλαρώσει. Το γεμάτο στομάχι σε συνδυασμό με το ταξίδι τη νύχτα μπορεί να είναι αιτία για να κοιμηθείς στο τιμόνι. Προτίμησε να μην φας κανονικό γεύμα, αλλά να έχεις κάποιο snack με αλάτι ή ζάχαρη. Επιπλέον πίνε πολύ νερό. Η αφυδάτωση είναι μεγάλος εχθρός για να κάνεις λάθη!

Ξεκουράσουν την προηγούμενη

Φρόντισε το ταξίδι τη νύχτα να μην είναι το δεύτερο σερί ξενύχτι σου. Καλό θα ήταν να έχεις ξεκουραστεί από την προηγούμενη ημέρα και να είσαι φρέσκος. Η κούραση είναι σωρευτική και θα σου βγει όλη μαζί.

Κάνε στάσεις

Ο οδηγός πρέπει να κάνει συχνές στάσεις κάθε 2 ώρες. Αν νιώθεις κουρασμένος, από το ταξίδι τη νύχτα φρόντισε να κάνεις περισσότερες στάσεις ή μεγαλύτερης διάρκειας. Η φυσική σου κατάσταση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τα αντανακλαστικά σου.