Κάλυψη θραύσης κρυστάλλων

Γιατί η θραύση κρυστάλλων είναι μια κάλυψη που δεν θέλει δεύτερη σκέψη

H θραύση κρυστάλλων πρόκειται για μια προαιρετική κάλυψη που στην πραγματικότητα δεν πρέπει να λείπει από καμία ασφάλεια αυτοκινήτου. Εάν θέλετε ουσιαστική κάλυψη του αυτοκινήτου σας και όχι απλά τυπική τότε δείτε τους λόγους για τους οποίους η θραύση κρυστάλλων είναι απαραίτητη.

1. Έχει σχεδόν μηδενικό κόστος

Η θραύση κρυστάλλων είναι μια επιπλέον κάλυψη όπως είπαμε η οποία όμως έχει εξαιρετικά μικρό κόστος και συμφέρει πραγματικά. Σε μια εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου, αναλόγως την εταιρεία θα διαπιστώσετε πως η θραύση κρυστάλλων ξεκινά από 7 ευρώ, δηλαδή κάτι παραπάνω από 1 ευρώ το μήνα.

2. Συμφέρει πραγματικά

Η θραύση κρυστάλλων επισκευάζει ή αντικαθιστά εξολοκλήρου τα σπασμένα τζάμια του οχήματος, κάτι που αν αναλάβετε μόνοι σας είναι σίγουρα πολύ πιο ακριβό. Αναλόγως την εταιρεία, σας δίνεται η δυνατότητα είτε να επιλέξετε εσείς ποιος θα αναλάβει την επισκευή, είτε σας παρέχει εξειδικευμένες επιχειρήσεις που θα αναλάβουν την επισκευή.

3. Γιατί δεν καλύπτει μόνο τα παράθυρα

Η θραύση κρυστάλλων δεν καλύπτει μόνο τις φθορές που μπορεί να έχουν τα παράθυρα του αυτοκινήτου, αλλά το παρμπρίζ και το πίσω τζάμι. Επιπλέον εάν έχετε ηλιοροφή μην ανησυχείτε καθώς αναλόγως την εταιρεία μπορεί να σας τη συμπεριλάβουν στη βασική κάλυψη!

4. Γιατί τα κρύσταλλα είναι αναλώσιμα

Στην πραγματικότητα εάν δεν έχετε έρθει αντιμέτωποι ακόμα με ένα σπασμένο τζάμι θα καταλάβετε πως είναι ένα «αναλώσιμο» μέρος του αυτοκινήτου σας. Τα τζάμια του αυτοκινήτου είναι καθημερινά εκτεθειμένα καθώς είναι το πρώτο πράγμα που σπάνε οι κλέφτες για να αρπάξουν τα χρήματα ή προσωπικά αντικείμενα που μπορεί να έχετε μέσα στο όχημα σας. Επιπλέον σε περίπτωση σύγκρουσης ή τρακαρίσματος λόγω της ενέργειας που προκαλείται είναι πολύ εύκολο να ραΐσουν και να σπάσουν.

5. Και αν έχω cabrio;

Λόγω της ιδιαιτερότητας των cabrio ενδέχεται να υπάρχει δυσκολία αντικατάστασης του πίσω μέρους. Γιατί είναι μέρος όλης της κουκούλας και όχι τζάμι. Αν σας προβληματίζει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μιλήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία. Εφόσον  υπάρχει ειδική κάλυψη θα πρέπει να προσέξετε τα ψηλά γράμματα. Όμως όπως και σε όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, έτσι και στα cabrio η θραύση κρυστάλλων καλύπτει κανονικά κάθε κρυσταλλικό τμήμα του οχήματος.