Τι είδαμε στην «Αυτοκίνηση Anytime 2019»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Αυτοκίνηση Anytime 2019», η μοναδική έκθεση αυτοκινήτου της χώρας, στην οποία συμμετέχουν μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου.

Η φετινή «Αυτοκίνηση Anytime 2019» έλαβε τόπο στους εκθεσιακούς χώρους του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου από τις 9 έως τις 17 Νοεμβρίου παρουσιάζοντας στο κοινό πάνω από 30 νέα μοντέλα αυτοκινήτων για πρώτη φορά, ύστερα από το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Οι Έλληνες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις νέες διεθνείς τάσεις στην αυτοκίνηση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία των εκθετών η προσέλευση του κοινού αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με πέρσι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον πρόεδρο του ΣΕΑΑ, Γιώργο Βασιλάκη και από τον CEO της Ιnteramerican, Γιάννη Καντώρο. Κατά την ομιλία του ο υπουργός έμεινε στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας, την παλαιότητα του ελληνικού στόλου που ξεπερνά τα 15,4 χρόνια κατά μέσο όρο και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν από τις ξεπερασμένες τεχνολογίες.

Κεντρικό θέμα της «Αυτοκίνησης Anytime 2019» ήταν η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες με πρωταγωνιστές τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα. Επιπλέον το κοινό είχε την τύχη να δει από κοντά πολλά νέα SUV – Crossover οχήματα.

Η αναμενόμενη επιτυχία της «Αυτοκίνησης Anytime 2019» βασίστηκε στην λήξη της οικονομικής κρίσης, τα κίνητρα απόκτησης ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων που παρέχει το κράτος, αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον για την αγορά αυτοκινήτου.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέσα στους 8 πρώτους μήνες του 2019 καταγράφεται αύξηση στην αγορά νέων αυτοκινήτων κατά 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ κάτι που επιβεβαιώνει τον τερματισμό της οικονομικής πίεσης του καταναλωτικού κοινού, την επιθυμία ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στην αυτοκίνηση αλλά και την ανάγκη ανανέωσης του στόλου.

Όσοι βρέθηκαν στα 2.200 τ.μ. της έκθεσης, είχαν την τύχη να έρθουν σε επαφή με τις μεγαλύτερες εταιρείες αυτοκινήτων, να δουν τις τεχνολογίες αιχμής που ενσωματώνονται στα νέα οχήματα, άγγιξαν πρώτοι τα μοντέλα που θα απασχολήσουν την επικαιρότητα, αλλά και επωφελήθηκαν από τις εξαιρετικές προσφορές που ίσχυαν για το συγκεκριμένο διάστημα, καθώς τα στοιχεία έδειξαν πως έγιναν εκατοντάδες νέες αγορές οχημάτων.

Μία από τις εκπλήξεις της φετινής «Αυτοκίνησης Anytime 2019» ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα που μαρτυρά τη σύντομη αύξηση τους στους ελληνικούς δρόμους.