Τι είναι το head up technology και πώς λειτουργεί;

Το head up technology είναι η τεχνολογία αιχμής που πρόκειται να αλλάξει μία για πάντα την οδηγική σου εμπειρία. Δες το μέλλον να περνάει από μπροστά σου!

Παρμένη από τα μαχητικά αεροσκάφη, όπου οι πιλότοι τους λαμβάνουν πληροφορίες μπροστά στο τζάμι για τους στόχους, τα όργανα και πολλά άλλα, το head up technology χρησιμοποιείται πλέον και στα αυτοκίνητα.

Είναι μία καινοτομία που ήδη έχει κάνει την εμφάνιση της σε κάποια μοντέλα και σταδιακά θα γίνει όλο και πιο δημοφιλής.

Τι είναι το head up technology;

Πρόκειται για μία μορφή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), δηλαδή ένα σύστημα που συνδυάζει ψηφιακά δεδομένα με τον πραγματικό κόσμο σε πραγματικό χρόνο.

Το head up technology είναι μία έξυπνη διαφανής OLED οθόνη, ενσωματωμένη στο τζάμι του οδηγού, ώστε να λαμβάνει πληροφορίες κατά την οδήγηση του σχετικά με την κατάσταση του οχήματος, την πορεία του, τις συνθήκες στο δρόμο και πολλά άλλα δεδομένα τα οποία θα τον βοηθήσουν να βελτιστοποιήσει την διαδρομή του και να την κάνει ασφαλέστερη.

Γιατί είναι καινοτόμα;

Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν στα μαχητικά αεροσκάφη προσφέροντας εξαιρετικές ευκολίες στους πιλότους.

Καθώς οι τεχνολογικές δυνατότητες αυξάνονται με νέα οικονομικότερα συστήματα, οι κατασκευαστές κέρδισαν το στοίχημα ο οδηγός ενός αυτοκινήτου να κρατά την προσοχή του στον δρόμο και παράλληλα να έρχεται σε επαφή με πληροφορίες και ειδοποιήσεις.

Το head up technology δεν είναι απλά ένα αξεσουάρ ή ένα trend για να ανεβάσει την τιμή, αλλά ένα πραγματικό σύστημα, καθώς το GPS και πολλά άλλα είναι σε μία θέση που δεν σε αναγκάζουν να πάρεις το βλέμμα σου από τον δρόμο.

Είναι μόνο η αρχή

Τα διάφορα συστήματα που ήδη κυκλοφορούν από τους κορυφαίους κατασκευαστές, είναι τα πρώτα και συνεχώς δέχονται updates. Το head up technology είναι κάτι που ήρθε για να αλλάξει την αυτοκίνηση και να μείνει.

Σήμερα ένας οδηγός πρέπει να χρησιμοποιεί το GPS ή το κινητό του για να οδηγεί και να επικοινωνεί παράλληλα και αυτό οδηγεί σε πολλά ατυχήματα.

Το head up technology, είναι ο τρόπος να μην υπάρξει απόσπαση της προσοχής και να βοηθήσει τον οδηγό να οδηγεί με ασφάλεια και να κάνει παράλληλα όλες τις άλλες δουλειές του. Σκέψου τις δυνατότητες του head up technology σε συνδυασμό με τις φωνητικές εντολές στην καθημερινότητα σου.

Αυτό είναι λοιπόν η τεχνολογική επανάσταση στο αυτοκίνητο!