Τι γνωρίζεις για τα υβριδικά diesel;

Τι γνωρίζεις για τα υβριδικά diesel;

Εάν θεωρούσες μέχρι τώρα πως δεν υπάρχουν υβριδικά diesel, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις.

Όπως οι συμβατικοί βενζινοκινητήρες μπορούν με μία εγκατάσταση LPG να γίνουν υβριδικοί, το ίδιο ισχύει και για τους diesel. Μάλιστα η Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 2733 Β/17-12-2015 επιτρέπει την μετασκευή των πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε υβριδικά diesel.

Τι είναι το diesel blend

Το diesel blend είναι το σύστημα που μετατρέπει τον κάθε πετρελαιοκινητήρα σε υβριδικό diesel. Έτσι με το diesel blend έχεις τα πλεονεκτήματα του LPG αλλά και του πετρελαίου. Είναι απλό οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και απολύτως νόμιμο.

Μάλιστα με αυτό τον τρόπο μπορείς να εξοικονομήσεις έως και 30% από τα ετήσια καύσιμα που καταναλώνεις, με βάση πάντα τα χιλιόμετρα που διανύεις. Το υβριδικό diesel όχημα είναι ιδανικό και για επαγγελματίες οδηγούς, καθώς έχει τρομερή δύναμη και οικονομία.

Το υβριδικό diesel αποτελεί μία καινοτομία καθώς προσφέρει πλήρη αυτονομία στον οδηγό να επιλέξει το καύσιμο κίνησης του οχήματος. Έτσι έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το LPG που είναι αρκετά φτηνό και αξιόπιστο.

Ένα υβριδικό diesel λειτουργεί πάνω σε μία πολύ απλή λογική, την υποκατάσταση ενός μέρους πετρελαίου που φτάνει στον κινητήρα με LPG στις περισσότερες φάσεις λειτουργίας του κινητήρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται κανονική καύση χωρίς να δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα και κάθε μετακίνηση να κοστίζει πολύ λιγότερο.

Επιπλέον ένα υβριδικό diesel έχει ως βασικό σύστημα λειτουργίας τον ψεκαστήρα πετρελαίου και ως δευτερεύον το σύστημα LPG. Έτσι ο οδηγός δεν χρειάζεται να κάνει κάποια επιπλέον μετατροπή, πέρα της αρχικής εγκατάστασης.

Υπενθυμίζουμε πως για τη διαδικασία μετατροπής σε υβριδικό diesel, θα πρέπει να απευθυνθείτε μόνο σε αδειοδοτημένα συνεργεία τα οποία εξασφαλίζουν πως η εγκατάσταση γίνεται πάντα με βάση τους κανόνες ασφαλείας, σας παραχωρούν νόμιμα αποδεικτικά και σας εξασφαλίζουν την ποιοτική μετατροπή.

Η μετατροπή ενός οχήματος σε υβριδικό diesel και όχι μόνο, πρέπει να γίνει σωστά καθώς οποιαδήποτε παράνομη μετατροπή, εκτός των ποινικών κυρώσεων μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες βλάβες μέχρι και διαρροές και να κινδυνεύσετε.

Τέλος να θυμάστε πως υποχρεούστε να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας σχετικά με τον νέο κινητήρα σας, ώστε να δηλωθεί στην ασφάλεια αυτοκινήτου σας η μετατροπή του οχήματος σας σε υβριδικό diesel.