Έμεινες από βενζίνη

Τι κάνεις εάν μείνεις από καύσιμο στο δρόμο;

Το να μείνεις από καύσιμο στο δρόμο δεν είναι καθόλου απίθανο, ειδικά αν οδηγείς με αναμμένο το λαμπάκι της ρεζέρβας. Δες πως θα διαχειριστείς την κατάσταση.

Μπορεί να τύχει στον καθένα και δυστυχώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη εμπειρία. Το να μείνεις το αυτοκίνητο στο δρόμο λόγω καυσίμου μπορεί να είναι αιτία της κακής και επιβλαβούς συνήθειας να οδηγείς με αναμμένη την ρεζέρβα, αλλά και με λάθος ενημέρωση διότι υπάρχει βλάβη στον μετρητή.

Φροντίσαμε λοιπόν να σου παρουσιάσουμε 5 συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν εκείνη τη στιγμή:

Μετακινείς το αυτοκίνητο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διασφαλίσεις πως το όχημα σου ούτε εμποδίζει, ούτε κινδυνεύει στον δρόμο. Το μετακινείς με πολύ μεγάλη προσοχή στα δεξιά του δρόμου με αναμμένα τα alarm και τοποθετείς το προειδοποιητικό τρίγωνο σε απόσταση ασφαλείας.

Άνοιξε το GPS

Με αυτό τον τρόπο θα οδηγηθείς στο επόμενο βήμα. Δες αν υπάρχει ανοιχτό κάποιο κοντινό πρατήριο υγρών καυσίμων και πόσο κοντά είναι. Δες αν μπορείς να το φτάσεις με τα πόδια, εναλλακτικά θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις με την ασφαλιστική σου και να έρθει η οδική βοήθεια για να μεταφέρει το όχημα.

Ζήτα βοήθεια

Εάν βρίσκεσαι σε κάποιο κομβικό σημείο ζήτα βοήθεια από τους άλλους οδηγούς. Κάποιος σίγουρα θα μπορέσει να σε πληροφορήσει σχετικά με τα βενζινάδικα της περιοχής ή μπορεί να προσφερθεί να σε μεταφέρει ώστε να σε διευκολύνει. Δεν είναι απίθανο φυσικά κάποιος να έχει λίγη βενζίνη και να σου δώσει.

Προμηθεύσου καύσιμα

Εξήγησε στο πρατήριο τι έχει συμβεί και φρόντισε να προμηθευτείς το απαραίτητο καύσιμο σε επαρκή ποσότητα σε μπιτόνι. Θα χρειαστείς επιπλέον είτε ένα χωνί για να κάνεις σωστά την μεταφορά στο ντεπόζιτο σου ή έναν σωλήνα. Προσοχή στην δεύτερη περίπτωση να μην καταπιείς βενζίνη!

Περιμένοντας την οδική βοήθεια

Αν είσαι άτυχος, τότε πρέπει να είσαι σίγουρος πως το όχημα σου είναι σε ασφαλές σημείο, εμφανές από μακριά κι εσύ δεν κινδυνεύεις. Αν βρίσκεσαι σε αυτοκινητόδρομο πήγαινε πίσω από τα κάγκελα ασφαλείας και ενημέρωσε τον διαχειριστή για την όλη κατάσταση. Εναλλακτικά μείνε κοντά στο όχημα και κάνε σήμα στους άλλους οδηγούς.

Να θυμάσαι η οδική βοήθεια θα έρθει εντός μίας ώρας και θα σε βοηθήσει να μεταφέρεις το όχημα σου σε κάποιο βενζινάδικο για ανεφοδιασμό!