Βρεγμένο εσωτερικό αυτοκινήτου

Τι κάνεις αν βραχεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου;

Αν βραχεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν έφτασε το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το στεγνώσεις και να αποφύγεις τις οσμές της μούχλας.

Μία έντονη βροχή πάντα μπορεί να είναι αιτία για να βραχεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ειδικά αν είναι ξαφνική και έχεις τα παράθυρα ανοιχτά.

Όπως και με τα απλωμένα ρούχα, έτσι κι εδώ πρέπει να σώσεις αμέσως την κατάσταση για να αποφύγεις τις δυσάρεστες οσμές και την ανάπτυξη της μούχλας.

Συγκράτησε όλα τα παρακάτω tips τα οποία θα σε βοηθήσουν να στεγνώσεις στη στιγμή και σωστά το σαλόνι του οχήματός σου:

Πετσέτες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αφού κλείσεις τα γρήγορα παράθυρα, είναι να τοποθετήσεις πετσέτες στα καθίσματα και στο πάτωμα. Σκοπός είναι να απορριφθεί το νερό και να μειωθεί η υγρασία η οποία στο μέλλον θα αναπτύξει μούχλα.

Βγάλε τα πατάκια

Λαστιχένια ή υφασμάτινα, πρέπει να τα βγάλεις και να τα αφήσεις να στεγνώσουν. Τα υφασμάτινα χρειάζονται πολύ παραπάνω χρόνο.

Στα λαστιχένια αρκεί ένα καλό τίναγμα και αέρας, ακόμη και από ένα πιστολάκι μαλλιών ώστε να εξαφανιστεί και η τελευταία σταγόνα νερού που ενδέχεται να έχει μείνει πάνω τους.

Στέγνωσε τις πόρτες

Στην περίπτωση που έχει πέσει πολύ νερό και έχουν ποτίσει οι επενδύσεις στις πόρτες, τότε απλά πάρε ένα μηχάνημα που βγάζει αέρα. Εδώ και πάλι το πιστολάκι των μαλλιών είναι ιδιαίτερα χρήσιμο λόγω του ζεστού αέρα.

Δώσε του χρόνο

Περίπου 48 ώρες αρκούν ώστε το αυτοκίνητο σου να έχει στεγνώσει. Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποια σημεία παραμένουν υγρά, τότε χρησιμοποίησε κάποια συσκευή που βγάζει ζεστό αέρα. Με αρκετή υπομονή και προσοχή θα έχεις στεγνώσει κάθε σημείο.

Προστάτεψε το από τους μύκητες

Εδώ υπάρχουν τέσσερα πράγματα που μπορείς να κάνεις:

  • Το πρώτο είναι να χρησιμοποιήσεις έναν μικρό αφυγραντήρα.
  • Το δεύτερο να ανοίξεις μερικά κουτιά από μαγειρική σόδα.
  • Το τρίτο να ανοίξεις για 15 λεπτά τα παράθυρα και στη συνέχεια να βάλεις ηλεκτρική σκούπα, ενώ στα δύσκολα σημεία να χρησιμοποιήσεις μία οδοντόβουρτσα.
  • Το τελευταίο να δημιουργήσεις ένα καθαριστικό από 80% λευκό ξίδι και 20% νερό και να ψεκάσεις τα σημεία που έχουν αναπτύξει μούχλα. Το μείγμα σου θα πρέπει να μείνει για 15 λεπτά και μετά να αφαιρεθεί σωστά, ειδικά αν έχεις δερμάτινα καθίσματα.