Βενζινή στο ντεπόζιτο αυτοκινήτου

Τι πρέπει να κάνεις εάν έβαλες κακής ποιότητας καύσιμο;

Τα κακής ποιότητας καύσιμα, όπως και τα νοθευμένα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στον κινητήρα σου. Τι ενδείκνυται να κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

Με τις αυξημένες τιμές πετρελαίου, αρκετοί ιδιοκτήτες βενζινάδικων αναζητούν λύσεις που θα τους μεγιστοποιήσουν το κέρδος. Αυτές δεν είναι φυσικά άλλες από το να ρίξουν την ποιότητα των καυσίμων τους και να συνεχίσουν να διατηρούν υψηλές τις τιμές.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν επηρεάζει μόνο την τσέπη σου, αλλά και τον κινητήρα του αυτοκινήτου σου.

Διαφέρει η νοθευμένη από την κακής ποιότητας βενζίνη;

Αν και οι δύο είναι ακατάλληλες για κάθε αυτοκίνητο έχουν διαφορές.

Νοθευμένη είναι η βενζίνη στην οποία έχουν γίνει προσμίξεις με άλλους τύπους καυσίμων, άγνωστες χημικές ενώσεις ή ακόμη και νερό με στόχο την αύξηση του κέρδους ανά λίτρο.

Από την άλλη πλευρά κακής ποιότητας καύσιμο θεωρείται αυτό που έχει παραχθεί σε μονάδες που δεν έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές και δεν υπάρχει ποιοτικός έλεγχος βασισμένος στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και τα δύο καύσιμα είναι επικίνδυνα γιατί παράγουν αυξημένους ρύπους και προκαλούν ζημιές στον κινητήρα και τον καταλύτη.

Γιατί η ποιότητα είναι σημαντική;

Θα πρέπει να παραλλάξουμε το «είσαι ό,τι τρως» σε «είναι ό,τι καίει». Ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει υψηλής ποιότητας και καθαρή βενζίνη πετυχαίνει τη μέγιστη απόδοση.

Αυτό σημαίνει:

  • Οικονομικότερες μετακινήσεις
  • Λιγότερους ρύπους και μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα
  • Απουσία κινδύνου στον «δηλητηριασμό» του καταλύτη
  • Μηδενική πιθανότητα φθοράς του κινητήρα

Τι πρέπει να κάνεις εάν καταλάβεις πως το καύσιμο είναι ακατάλληλο;

Μόλις διαπιστώσεις τα διάφορα προβλήματα, θα πρέπει να σταματήσεις τη λειτουργία του κινητήρα και να αφαιρέσεις το νοθευμένο ή κακής ποιότητας καύσιμο.

Πίστεψέ μας είναι πολύ πιο οικονομικό από το να το κάψεις και να προκληθούν ακριβότερες βλάβες.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να καλέσεις την οδική βοήθεια και να μεταφέρει το όχημα σου σε ένα συνεργείο για να κάνει το άδειασμα από το ρεζερβουάρ, αλλά και τον απαραίτητο καθαρισμό στο κύκλωμα.

Εάν έχεις κρατήσει την απόδειξη από το πρατήριο που προμηθεύτηκες την βενζίνη μπορείς να κινηθείς εναντίον του επικοινωνώντας με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας και το ΣΔΟΕ.