Τηλεχειριστήριο αυτοκινήτου

Τηλεχειριστήριο αυτοκινήτου: Πώς να μη σου χαλάσει;

Πώς προστατεύεις το τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου αποτελεσματικά; Συμβουλές και tips για να μη χρειαστεί αντικατάσταση. Α και φρόντισε να μη το χάσεις!

Εδώ και σχεδόν 30 χρόνια το κλειδί έχει αντικατασταθεί από το τηλεχειριστήριο που ξεκλειδώνει από μακριά το αυτοκίνητο. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια για λόγους ασφαλείας και πρακτικότητας τα κλειδιά έχουν καταργηθεί εντελώς με τον keyless entry στη μίζα.

Χαλάνε τα τηλεχειριστήρια;

Ένα από τα μειονεκτήματα, είναι πως τα τηλεχειριστήρια τείνουν να χαλάνε ευκολότερα από ένα μεταλλικό κλειδί, οπότε απαιτούν τη δική τους φροντίδα.

Οι πτώσεις, το σπάσιμο στο καπάκι, τα υγρά, η ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και διάφοροι άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία τους.

Μερικές φορές αρκεί η αλλαγή της μπαταρίας, ενώ άλλες χρειάζεται αντικατάσταση, κάτι που κοστίζει αρκετά. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις για να προστατέψεις το τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου σου.

Απέφυγε τις πτώσεις

Οι κραδασμοί μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στην ηλεκτρονική πλακέτα και τα μέρη της. Το ύψος, όπως και ο τρόπος που θα σκάσει στο έδαφος παίζουν μεγάλο ρόλο για το αν θα σπάσει το εξωτερικό περίβλημα. Σε κάθε περίπτωση δε χρειάζεται να σου πέφτει από τα χέρια!

Μακριά από τα υγρά!

Νερό, καφές, χυμοί, ποτά είναι απαγορευτικά γιατί μπορεί να εισχωρήσουν στο εσωτερικό και να δημιουργήσουν βραχυκύκλωμα. Το ίδιο ισχύει και για την υγρασία. Πρόκειται για μία ζημιά μάλιστα που δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

Έλεγξε δύο φορές τις τσέπες

Χειρότερο από τα υγρά είναι να βρεθεί στην τσέπη ενός παντελονιού την ώρα που βρίσκεται στο πλυντήριο. Αν γίνει κάτι τέτοιο, το πιθανότερο είναι να χρειαστείς άμεσα αντικατάσταση. Οπότε καλός έλεγχος πριν από κάθε πλύση.

Άνοιγμα με το manual

Εάν χρειαστεί να αλλάξεις μπαταρία, τότε μην επιχειρήσεις να το ανοίξεις χωρίς να έχεις συμβουλευτεί το manual του κατασκευαστή. Ο βίαιος ή η πίεση στο καπάκι της μπαταρίας μπορεί να δημιουργήσει βλάβη.

Μακριά από κινητά και tables

Όπως είπαμε η ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει τα τηλεχειριστήρια. Φρόντισε λοιπόν να μην το αφήνεις κοντά σε συσκευές όπως κινητά, ασύρματα τηλέφωνα, tables με SIM και routers. Επιπλέον βάζε το στην άλλη τσέπη από αυτή που έχεις το κινητό σου.