Ταξίδι με αυτοκίνητο

4+1 tips για άνετο ταξίδι με το αυτοκίνητο, χωρίς πόνους στο σώμα!

Εάν το ταξίδι των δύο ωρών σου έφερε πόνους σε όλο το σώμα, τότε μάλλον πρέπει να κοιτάξεις μόλις πέντε πράγματα στο ίδιο το όχημα και να μην πας σε γιατρό!

Όσοι οδηγούν πολλές ώρες και δεν ξέρουν, καταλήγουν με πόνους παρόμοιους με αυτούς της πρώτης μέρας στο γυμναστήριο ή της τρίτης ηλικίας. Η αιτία αυτού του προβλήματος βρίσκεται καθαρά στον τρόπο οδήγησης και τη στάση του σώματος.

Πάμε να δεις 5 tips που θα σε βοηθήσουν!

Αλλαγή ρύθμισης καθίσματος

Το κάθισμα θα πρέπει να σε βολεύει, αλλά και να μην σε κουράζει. Θα πρέπει λοιπόν να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε οι μηροί να είναι παράλληλοι με το δάπεδο και οι γοφοί λίγο ψηλότερα από τα γόνατα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γέρνει το σώμα σου μπροστά.

Ανοιχτή γωνία για την πλάτη

Εάν έχεις δίθυρο ξέρεις πόσο ενοχλητικό είναι να μετακινείς συνεχώς το κάθισμα σου για να εξυπηρετούνται οι άλλοι. Βρες το ιδανικό σημείο στη σκάλα όπου σου επιτρέπει η πλάτη σου να σχηματίζει ανοιχτή γωνία 110 μοιρών. Από την πρώτη διαδρομή με αυτή την αλλαγή θα καταλάβεις τη μεγάλη διαφορά!

Οσφυϊκή ρύθμιση

Πολλά καθίσματα έχουν και έναν δεύτερο μοχλό που είναι για τη μέση σου. Αυτός θα πρέπει να υποστηρίζει, χωρίς να πιέζει. Παίξει μαζί του και δες το σημείο που νιώσεις πως είσαι καλά. Θυμήσου να τον χρησιμοποιήσεις τελευταίο!

Προσκέφαλο

Το προσκέφαλο του καθίσματος μπορεί να ανακουφίσει τον αυχένα σου ή να σε κάνει να υποφέρεις. Η σωστή γωνία του είναι αυτή που νιώθεις πως σε στηρίζει και δεν επιτρέπει το κεφάλι σου να γέρνει προς τα πίσω. Επιπλέον είναι λάθος και μάλιστα μεγάλο να το αφαιρέσεις. Αρχικά για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση ενός ατυχήματος και δεύτερον για λόγους άνεσης.

Καθρέπτες σε εσένα

Κάποιοι οδηγοί ρυθμίζουν τους καθρέπτες με τέτοιο τρόπου που χρειάζεται να κουνιούνται για να τους βλέπουν. Αυτό επιφέρει επιπλέον κόπωση. Το μυστικό είναι να μην αναζητάς εσύ τον καθρέπτη, αλλά να τον βλέπεις από το κάθισμα σου. Αυτό μεταφράζεται σε ρύθμιση στο τέλος, αφού έχεις ολοκληρώσει όλα τα βήματα που αφορούν το ίδιο το κάθισμα.