να επιλέξεις το ιδανικό επαγγελματικό όχημα

Tips για να επιλέξεις το ιδανικό επαγγελματικό όχημα

Το επαγγελματικό όχημα δεν είναι μονάχα ένα εργαλείο για τον επαγγελματία οδηγό, αλλά και ο βασικός χώρος εργασίας του.

Εάν είσαι στη φάση αναζήτησης ενός νέου επαγγελματικού οχήματος, τότε θα πρέπει να κάνεις μία επιλογή βασιζόμενος όχι μόνο στις ανάγκες σου, αλλά και σε πιο σύνθετες παραμέτρους.

Δες λοιπόν μερικά στοιχεία που θα πρέπει να εξετάσεις πριν επιλέξεις το ιδανικό επαγγελματικό όχημα:

Οικονομικός κινητήρας

Ο κινητήρας ενός επαγγελματικού οχήματος είναι η «καρδιά» της επιχείρησης σας. Θα πρέπει λοιπόν να συνδυάζει δύναμη ώστε να μπορεί να είναι αποτελεσματικός, αλλά και να λειτουργεί με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Έτσι λοιπόν το ιδανικό επαγγελματικό όχημα βασίζεται στις ανάγκες σας. Εάν κάνετε πολλές μικρές διαδρομές εντός της πόλης, επιλέξτε έναν eco κινητήρα για ελάχιστη κατανάλωση, με συστήματα αυτοματοποιημένου σβησίματος για τα φανάρια. Εάν από την άλλη κάνετε πολλά και μακρινά ταξίδια με φορτία, τότε η λύση του diesel θα σας εξασφαλίσει τη δύναμη που χρειάζεστε.

Τύπος αμαξώματος

Το ιδανικό επαγγελματικό όχημα πρέπει να έχει και το συγκεκριμένο εξωτερικό και σχεδιαστικό προφίλ. Εάν μιλάμε για ένα ταξί, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε εάν θέλετε ένα premium όχημα που αντανακλά κύρος ή ένα πιο μικρό ώστε να κάνετε ευκολότερα τις διαδρομές σας. Από την άλλη ένα επαγγελματικό όχημα για μεταφορές πρέπει να το επιλέξετε με τον τύπο και τα μεγέθη τα οποία έχετε σκοπό, όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον να μεταφέρετε. Μπορείτε να βρείτε van με μεγάλη χωρητικότητα που είναι σαν μικρά φορτηγά, αλλά και πιο ευέλικτα που είναι πιο κοντά σε ένα Ι.Χ.

Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός είναι κάτι ακόμα που πρέπει να μελετηθεί σε ένα επαγγελματικό όχημα. Εάν κάνετε μεταφορές βαρέων φορτίων τότε σίγουρα χρειάζεστε ανυψωτική ράμπα, που σημαίνει μείωση στον χώρο. Εάν από την άλλη μεταφέρετε τρόφιμα ή υλικά που χρειάζονται ψύξη, τότε θα πρέπει να προσανατολιστείτε σε ένα van ή φορτηγό με αξιόπιστο ψυκτικό μηχανισμό. Θυμηθείτε, όλα εξαρτώνται από την εργασία την οποία θα επιτελεί το επαγγελματικό όχημα.

Κυβισμός και κόστος αγοράς

Ο κυβισμός του επαγγελματικού οχήματος θα πρέπει να σας απασχολήσει, καθώς από αυτόν θα εξαρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και το κόστος ασφάλισης. Ακόμα μην ξεχάσετε να προσθέσετε σύστημα συναγερμού ώστε να μειώσετε το κόστος της ασφάλειας σας. Επιπλέον θα πρέπει να δείτε εάν αυτά τα κυβικά τα οποία αγοράζετε δικαιολογούν τελικό κόστος. Ένα επαγγελματικό όχημα που κοστίζει φαινομενικά λίγα χρήματα, μπορεί εν τέλει να είναι ασύμφορο στη συντήρηση, την ασφάλιση και τα τέλη.

Άνεση

Η άνεση του επαγγελματικού οχήματος είναι το Α και το Ω καθώς θα το οδηγείτε καθημερινά και για αρκετές ώρες. Εάν μεταφέρετε άλλα άτομα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε τι «χώρους» διαθέτει το συγκεκριμένο όχημα ώστε όλοι να είναι άνετοι και ικανοποιημένοι.