Το-ήξερες-πως-με-το-καλοριφέρ-ζεσταίνεσαι-και-ρίχνεις-την-κατανάλωση

Το ήξερες πως με το καλοριφέρ ζεσταίνεσαι και ρίχνεις την κατανάλωση;

Και όμως το καλοριφέρ του αυτοκινήτου μας είναι η λύση για να ζεσταθούμε ανέξοδα. Πώς γίνεται να γλιτώνουμε χρήματα, αλλά να έχουμε και super θέρμανση;

Με τα πρώτα κρύα σιγά σιγά να μπαίνουν, όλο και περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε το πώς θα ζεσταθούμε. Με τη βενζίνη να φλερτάρει από το καλοκαίρι τα 2 ευρώ, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βάλουμε μπροστά τη θέρμανση στο αυτοκίνητο μας.

Το θαυματουργό καλοριφέρ

Το καλοριφέρ είναι η λύση που θα προτιμήσουν φέτος όλοι οι οδηγοί, αντί του κλιματιστικού, μόλις μάθουν πως η χρήση του είναι ανέξοδη. Σε αντίθεση με το clima και το air condition, το καλοριφέρ δεν επιβαρύνει τον κινητήρα και άρα δεν αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου.

Ζεστασιά χωρίς λεφτά; Πώς γίνεται;

Λανθασμένα θεωρούμε πως για να ζεσταθούμε πρέπει να κάψουμε κάτι. Το καλοριφέρ που υπάρχει στα αυτοκίνητα στην ουσία αξιοποιεί το σύστημα ψύξης του κινητήρα και όση υπερβάλλουσα θερμότητα υπάρχει από το μοτέρ, την ωθεί προς τους αεραγωγούς μας. Αποτέλεσμα ο άφθονος ζεστός αέρας που προκύπτει χωρίς πρόσθετη καύση, αλλά με την σωστή εναλλαγή της πίεσης.

Θυμήσου να κλείσεις το κλιματιστικό

Πολλοί από εμάς ξεχνάμε τον διακόπτη του κλιματιστικού ή τον μπερδεύουμε, με αποτέλεσμα το σύστημα του καλοριφέρ να μην αξιοποιείται. Εάν λοιπόν θες οικονομία διάβασε το manual του κατασκευαστή και απλά απενεργοποίησε το σύστημα κλιματισμού σωστά.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις κλιματισμό;

Στην περίπτωση που τα τζάμια έχουν θολώσει από τους υδρατμούς, τότε θα κάνει χρήση για ένα πολύ μικρό διάστημα. Φυσικά αυτό δεν θα επιβαρύνει την κατανάλωση, καθώς θα είναι για 1-2 λεπτά. Στην περίπτωση που δεν θέλεις όμως καθόλου να ανάψεις κλιματισμό, θυμήσου πως μπορείς να ανοίξεις για ένα μικρό διάστημα τα παράθυρα. Με αυτό τον τρόπο ανανεώνεις και τον αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας.

Τι γίνεται όμως με τα ηλεκτρικά;

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης, τα συγκεκριμένα οχήματα δεν έχουν καλοριφέρ. Αυτό σημαίνει λοιπόν πώς οι ιδιοκτήτες τους θα αναγκαστούν να κάνουν χρήση του κλιματισμού. Φυσικά όμως και πάλι εδώ υπάρχει κέρδος, καθώς η σωστή οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου συνεπάγεται με μεγάλή εξοικονόμηση ενέργειας.