Google-Maps-δρομοι-που-δεν-υπάρχουν

Το ήξερες πώς το Google Maps περιλαμβάνει δρόμους που δεν υπάρχουν;

 

Όχι, το Google Maps δεν έχει κάνει κανένα λάθος, ούτε αντιμετωπίζει προβλήματα. Αντιθέτως είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά και το πετυχαίνει με fake δρόμους!

Εάν κάτσεις και κοιτάς για αρκετό χρόνο τους δρόμους του Google Maps θα ανακαλύψεις πως παρουσιάζονται δρόμοι που δεν υπάρχουν σε διάφορα σημεία του.

Βασιζόμενος σε αυτό, εύκολα θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει πως τελικά η πανίσχυρη Google κάνει λάθη και μάλιστα πολλά.

Bug ή κάτι άλλο;

Οι φανταστικοί δρόμοι της Google δεν είναι αποτέλεσμα λάθους, αλλά ένας πανέξυπνος τρόπος ο οποίος εξασφαλίζει στον τεχνολογικό κολοσσό πως δεν θα υπάρξει ανταγωνιστής που θα βασιστεί στη δουλειά του.

Έτσι εάν κάποιος επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί δεδομένα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, χωρίς φυσικά την άδεια της Google, τότε θα έρθει αντιμέτωπος με έναν κόσμο, εντελώς διαφορετικά αποτυπωμένο εκθέτοντας τον οποιονδήποτε.

Πόσο μεγάλη είναι η διασπορά τους;

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν ξέρει και η ίδια η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει το μέγεθος της «παραχάραξης».

Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει φροντίσει να το κάνει σε ολόκληρο τον πλανήτη και σίγουρα όχι σε λίγα σημεία, ώστε να προστατέψει την ιδιοκτησία της.

Ο σκεπτικισμός

Αρκετοί χρήστες έχουν εγείρει αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσο είναι αξιόπιστο και ασφαλές όλο αυτό.

Δικαίως αναρωτιόνται αν φτάνουν από τύχη στον προορισμό τους ή αν τελικά πρέπει να σταματήσουν την χρήση της δημοφιλούς εφαρμογής.

Φυσικά πολλές φωνές έρχονται και από τους αντιπάλους της εταιρείας, οι οποίοι συχνά αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο οργανώνει τα δεδομένα και αξιοποιεί τις πληροφορίες των χρηστών της.

Άρα το Google Maps με πάει από λάθος σημεία;

Φυσικά και όχι, διότι τότε η εφαρμογή θα είχε αποτύχει. Ναι, πολλές αναβαθμίσεις δημιουργούν προβλήματα στους χρήστες, όμως δεν σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ασφαλιστική δικλείδα.

Στην προκειμένη περίπτωση το λογισμικό της εταιρείας τρέχει ένα σύστημα που φροντίζει να ξεκλειδώνει μονάχα τους πραγματικούς δρόμους στον κάθε χρήση. Έτσι κάθε φορά χρησιμοποιούνται μονάχα οι πραγματικοί δρόμοι, ενώ οι ψεύτικοι συνεχίζουν να «καμουφλάρουν» την πλατφόρμα.

Η αντίστοιχη πρακτική έχει χρησιμοποιηθεί και παλιότερα, όπου οι χάρτες μπορούσαν να τυπωθούν και να χρησιμοποιηθούν πολύ ευκολότερα από τον καθένα.

Όσο όμως αξιόπιστο και να είναι το Google Maps, ένας οδηγός οφείλει πάντα να παρακολουθεί περισσότερο τον δρόμο και τις εκάστοτε σημάνσεις που υπάρχουν σε αυτό