Λαμπάκι καυσίμου

Μπορεί το λαμπάκι του καυσίμου να γίνει αιτία για τρακάρισμα;

Το λαμπάκι του καυσίμου ανάβει όταν μπαίνει η ρεζέρβα. Τι σχέση έχει με τα τρακαρίσματα και γιατί δεν πρέπει ποτέ να οδηγείς με άδειο το ρεζερβουάρ σου;

Με το υψηλό κόστος στη βενζίνη, σπάνια κάποιος γεμίζει στο 100% το όχημα του. Άλλωστε και από ενεργειακής άποψης το «φουλάρισμα» είναι λάθος, καθώς το όχημα καίει περισσότερο. Εμείς συνιστούμε πως το κάθε ρεζερβουάρ θα πρέπει να γεμίζει έως τα ¾.

Κάποιοι οδηγοί όμως έχουν «σύστημα» να οδηγούν με αναμμένο το λαμπάκι του καυσίμου. Δες γιατί πρέπει να το σταματήσεις άμεσα!

Απότομη διακοπή καυσίμου

Ναι, το άδειο ρεζερβουάρ μπορεί να γίνει αιτία να τρακάρεις και ο λόγος είναι η απότομη διακοπή καυσίμου στην τροφοδοσία του κινητήρα την ώρα που είσαι σε κίνηση.

Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια ταχύτητας και ακινητοποίηση του αυτοκινήτου σου στη μέση του δρόμου. Ένα γέμισμα, έστω και μικρό, είναι να είναι η λύση στο παραπάνω σενάριο.

Γιατί μπορεί να σταματήσει το καύσιμο όμως;

Λάθος ένδειξη

Πολλά αυτοκίνητα δεν βγάζουν τα εναπομείναντα χιλιόμετρα όταν ανάβει το λαμπάκι, αλλά και όταν το κάνουν, αυτά είναι κατά προσέγγιση.

Έτσι μπορεί το άδειασμα να επέλθει πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο υπολόγιζες. Μην ξεχνάς πως η γωνία κλήσης, η κατάσταση του αισθητήρα και το στυλ οδήγησης ενδέχεται να επηρεάσουν τη βελόνα του ρεζερβουάρ.

Βούλωμα αντλίας

Το καύσιμο που βάζεις δεν είναι πάντα καθαρό.

Πολλές φορές περιέχει σκουπίδια, πετραδάκια και διάφορα σωματίδια που μπορούν να μπλοκάρουν τη δίοδο του προς τον κινητήρα.

Αυτά παραμένουν στον πάτο όσο υπάρχει επάρκεια, όταν όμως η στάθμη πέσει, τότε μετακινούνται και μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα.

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα

Πέρα των παραπάνω η χαμηλή στάθμη καυσίμου μπορεί να δημιουργήσει και άλλα μηχανολογικού τύπου προβλήματα.

Μέσα στη βενζίνη μπορεί να υπάρχει και ποσότητα νερού, έτσι όταν δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα αυτό μπορεί να φτάσει στον κινητήρα και να προκαλέσει διάφορες βλάβες.

Ακόμη η μη φυσιολογική καύση μπορεί να επηρεάσει τον καταλύτη, τα μπεκ και άλλα μέρη.

Για να μην πληρώσεις λοιπόν πολλά περισσότερα ή τρακάρεις από αμέλεια, κάνε λίγο πιο τακτικές τις επισκέψεις σου στο πρατήριο υγρών καυσίμων και μην αφήνεις το λαμπάκι αναμμένο!