εφαρμογές κινητών για οδηγούς

Κορυφαία applications για… κορυφαίους οδηγούς

Κινητό και οδήγηση μπορούν να πάνε μαζί με την προϋπόθεση πως δεν μιλάμε ή δεν στέλνουμε μηνύματα. Και τι μένει; Οι εφαρμογές. Θα σας παρουσιάσουμε μερικές εφαρμογές που θα σας λύσουν τα χέρια και θα κάνουν την οδήγηση ακόμα ευκολότερη.

1. Android Auto – Maps, Media, Messaging & Voice

Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τύπου «σουίτα» της Google που θα σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια. Πέρα από τους πλέον «βασικούς» χάρτες, η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στον οδηγό να κάνει και να δέχεται κλήσεις μέσω φωνητικών εντολών, να έχει πρόσβαση στα αγαπημένα του τραγούδια, ραδιόφωνα ή ηχητικά βιβλία μέσα από άλλες εφαρμογές όπως το Spotify, αλλά και να παραμένει στο παιχνίδι του «chatting» καθώς ο ψηφιακός βοηθός θα είναι εκεί για εσάς.

2. GPS Speedometer and Odometer

Δεν έχει σημασία τι όχημα οδηγείτε, καθώς η συγκεκριμένη εφαρμογή για κινητά μπορεί να μετρήσει την ταχύτητα σε κάθε όχημα. Είναι αξιόπιστη, γρήγορη, εύκολη, έχει offline λειτουργία, επεξεργάζεται και αποθηκεύει τα δεδομένα σας, ενώ παράλληλα μπορεί να υπολογίσει τον χρόνο για τα ταξίδια σας.

3. Parkaround

Φανταστείτε κάτι σαν το AirBnB, αλλά για το όχημα σας. Αυτή η εφαρμογή για κινητά προσφέρει ασυναγώνιστες τιμές για parking στην πόλη ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και σε άλλες 5 χώρες! Εκτός από το να σας βρίσκει θέση με εκπτώσεις, λειτουργεί και ως GPS.

4. TomTom Speed Cameras

Με αυτή την εφαρμογή θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή που υπάρχουν κάμερες στο δρόμο, θα ενημερώνεστε για την κίνηση, αλλά και θα προειδοποιείστε όταν ξεπερνάτε τα όρια ταχύτητας για να πατήσετε φρένο πριν είναι πολύ αργά.

5. Driveway

Μια εφαρμογή που θα σας κάνει καλύτερους και πιο προσεκτικούς οδηγούς. Μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο οδηγείτε η συγκεκριμένη εφαρμογή σας βγάζει score, σαν να παίζετε ένα παιχνίδι, στατιστικά για τα λάθη σας, αλλά και σταδιακά εξατομικεύει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για να βελτιωθείτε. Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ψηφιακός personal trainer οδηγών.

6. Δίπλωμα αυτοκινήτου

Και μιας και μιλήσαμε για βελτίωση οδηγικών ικανοτήτων και εκπαίδευση, από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει μια εφαρμογή για τους μελλοντικούς οδηγούς. Διαβάστε και δώστε το τεστ για τα σήματα, δείτε τα αποτελέσματα και συγκρίνετε τα με άλλους χρήστες. Αυτή η εφαρμογή για κινητά θα σας κάνει ξεφτέρια και σίγουρα θα περάσετε τις εξετάσεις στο «θεωρητικό» κομμάτι.