ατύχημα

Τράκαρες; Ποια είναι τα 10 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις πιστά μετά το ατύχημα.

Εάν τράκαρες, να ξέρεις δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με ένα ατύχημα. Από τη στιγμή που έχεις ασφάλεια αυτοκινήτου, όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Παρακάτω θα βρεις μία λίστα με τα 10 βήματα που θα πρέπει να κάνεις μετά από κάθε ατύχημα με το αυτοκίνητο σου.

1. Μείνε ψύχραιμος

Τράκαρες και δεν είναι ευχάριστο. Μείνε ψύχραιμος και προσπάθησε να διαχειριστείς το ατύχημα σου.

2. Δες αν υπάρχουν τραυματίες

Πριν κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια για την εκτίμηση της ζημιάς, δες αν τραυματίστηκε κάποιος ή εσύ ο ίδιος. Σε περίπτωση τραυματία, προσπάθησε να μην τον μετακινήσεις αν δεν υπάρχει φωτιά και να τον βοηθήσεις.

3. Κάλεσε την αστυνομία

Η πρώτη ενέργεια, ακόμα και τραυματίας να υπάρχει είναι να καλέσεις την αστυνομία. Εκεί θα δηλώσεις το ατύχημα και την σοβαρότητα του. Εάν υπάρξει ανάγκη για ασθενοφόρο ενδέχεται να το καλέσει η ίδια η αστυνομία.

4. Μίλα με την ασφαλιστική σου

Το επόμενο βήμα είναι να καλέσεις την ασφαλιστική σου ώστε να έρθει εκπρόσωπος της και να καταγράψει το ατύχημα. Εάν έχεις ένα συμβόλαιο που περιλαμβάνει κάλυψη Φροντίδας Ατυχήματος η εταιρεία σου θα αναλάβει την πλήρη καταγραφή του συμβάντος και αν χρειάζεται ρυμούλκηση το όχημα, θα γίνει εντελώς δωρεάν.

5. Βγάλε φωτογραφίες

Θα πρέπει να βγάλεις φωτογραφίες το όχημα σου, το άλλο όχημα, την περιοχή και τα σήματα σήμανσης για την διευκόλυνση της αποζημίωσης.

6. Αντάλλαξε στοιχεία με τον άλλο οδηγό

Είναι σημαντικό να μην τσακωθείτε. Προσπάθησε να τον ηρεμίσεις και να λύσετε το θέμα ήρεμα και πολιτισμένα. Σε περίπτωση που έχει ανασφάλιστο όχημα, προσπάθησε με κάθε τρόπο να τον κρατήσεις στο σημείο του ατυχήματος μέχρι να έρθουν οι αρχές.

7. Συμπληρώστε τα απαραίτητα έντυπα

Συμπληρώστε το έντυπο του Φιλικού Διακανονισμού Τροχαίου Ατυχήματος και να κατατεθεί και από τις δύο πλευρές άμεσα στις ασφαλιστικές.

8. Επικοινώνησε με την ασφαλιστική σου πριν την επισκευή

Μίλα με την εταιρεία σου για να δεις εάν έχει καταγραφεί κανονικά το ατύχημα και αν έχει εγκριθεί η διαδικασία αποζημίωσης σου και από τις δύο ασφαλιστικές.

9. Επισκεύασε το

Όταν πάρεις το οκ για την αποζημίωση, προχώρησε στην επισκευή του οχήματος σου στο συνεργείο της επιλογής σου και κράτησε τις αποδείξεις, ώστε να τις καταθέσεις στην ασφαλιστική και να λάβεις την αποζημίωση σου πίσω.

10. Ανακύκλωσε το

Στην περίπτωση που το όχημα σου δεν επισκευάζεται μετά το ατύχημα, προχώρα στη διαδικασία της ανακύκλωσης, όπως σε υποχρεώνει ο νόμος. Ενδέχεται να λάβεις ένα μικρό ποσό για το ίδιο το όχημα και ύστερα από ενημέρωση της εταιρείας σου, θα σου επιστραφεί κανονικά το υπόλοιπο ποσό της ασφάλειας αυτοκινήτου.