τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου

Είσαι οδηγός με τον μήνα; Και όμως υπάρχει ασφάλεια αυτοκινήτου και για σένα.

Όπως υπάρχει η δυνατότητα των τελών κυκλοφορίας με το μήνα, έτσι δίνεται και η δυνατότητα να αγοράσετε ασφάλεια αυτοκινήτου για μερικούς μήνες. Ας δούμε λίγο αναλυτικότερα όμως τι σημαίνει αυτό.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου με το μήνα είναι μία πραγματική καινοτομία που ήρθε για να εξυπηρετήσει όλους όσους δεν έχουν σκοπό να ασφαλίσουν το όχημα τους για έναν ολόκληρο χρόνο.

Έχεις ρωτήσει ποτέ τον εαυτό σου γιατί να πληρώνεις κάτι το οποίο δεν χρησιμοποιείς; Εάν ναι, τότε η μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου, είναι η απάντηση.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου με το μήνα, είναι μία καινοτομία που δημιούργησαν οι εταιρείες με σκοπό να ικανοποιήσουν κοινό που χρησιμοποιεί περιστασιακά το όχημα ή θέλει να «δοκιμάσει» τις υπηρεσίες μιας ασφαλιστικής εταιρείας.

Μερικές περιπτώσεις είναι οι εξής:

Κατάθεση πινακίδων

Αρκετοί οδηγοί έχουν σκοπό να καταθέσουν τις πινακίδες τους και να παροπλίσουν το όχημα τους. Ο νόμος θέλει κάθε όχημα με ενεργούς αριθμούς κυκλοφορίας να είναι ασφαλισμένο.

Στην περίπτωση λοιπόν που έχεις σκοπό να καταθέσεις τις πινακίδες σου, δεν είσαι αναγκασμένος να πληρώνεις μία ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου και αυτό το ξέρουν και οι εταιρείες.

Γι’ αυτό το λόγο σχεδίασαν αποκλειστικά για εσένα τις ασφάλειες αυτοκινήτου με το μήνα, ώστε να είσαι καλυμμένος για το διάστημα που κυκλοφορείς το αυτοκίνητο σου. Σε αυτό τον τύπο ασφάλειας, μπορείς κανονικά να επιλέξεις τις καλύψεις σου, με τη διαφορά όμως πως επιπλέον μπορείς να επιλέξεις και τους μήνες που θα την χρειαστείς!

Πώληση

Μία άλλη περίπτωση που εξυπηρετεί η ασφάλεια αυτοκινήτου με το μήνα, είναι αυτή της πώλησης του οχήματος.

Ως οδηγός ασφαλίζεσαι εσύ προσωπικά με τα στοιχεία σου. Στην περίπτωση πώλησης του οχήματος, ο νέος οδηγός θα χρειαστεί να κάνει τη δική του ασφάλεια.

Αυτό λοιπόν αυτομάτως σημαίνει πως αν έχεις σκοπό να πουλήσεις σύντομα το όχημα σου, τότε δεν χρειάζεσαι ένα μεγάλο συμβόλαιο, αλλά αντιθέτως ένα μηνιαίο συμβόλαιο που σε καλύπτει για το διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας.

Έτσι δεν κερδίζεις χρήματα μόνο από την πώληση του οχήματος, αλλά και από την ασφάλεια με το μήνα, καθώς εξασφαλίζεις πως δεν θα πληρώσεις για μία υπηρεσία που δεν θα χρησιμοποιήσεις.

Επιπλέον η ασφάλεια αυτοκινήτου με το μήνα είναι εξαιρετικά οικονομική και ευέλικτη, καθώς είναι μία λύση για όλους όσους θέλουν να πληρώσουν ελάχιστα χρήματα.

Διάρκεια ασφάλειας με το μήνα

Το μικρότερο διάστημα που μπορεί να πάρει κάποιος με αυτό τον τρόπο είναι οι τρεις μήνες ασφάλισης, όπου αναλόγως την εταιρεία μπορεί να πληρώσει τους 2 ή να πάρει δώρο έναν ακόμα μήνα.

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως αυτού του είδους η ασφάλεια δεν είναι για όλους. Εάν χρησιμοποιείς κανονικά το αυτοκίνητο σου, τότε αυτό θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο, καθώς είναι υποχρέωση από τον νόμο.

Συγκεκριμένα, ο νέος ΚΟΚ ορίζει πως όλα τα οχήματα πλέον πρέπει να είναι ασφαλισμένα ακόμα και αν βρίσκονται παρκαρισμένα. Έτσι η τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου αποτελεί το ιδανικότερο πακέτο για να είστε καλυμμένοι από το νόμο, αλλά και να πληρώσετε ελάχιστα χρήματα για την ασφάλεια σας και να γλιτώσετε από τα βαρύτατα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι εντοπιστούν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Ακόμα μέσα από ειδικές προσφορές που παρέχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, θα δείτε πως μπορείτε να κάνετε μια τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου ακόμα οικονομικότερη και συμφέρουσα.

Μην ξεχνάτε πως μια τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να είναι οικονομική, αλλά δεν κάνει καμία έκπτωση στις καλύψεις της ή στις επιπλέον παροχές που εσείς θέλετε να προσθέσετε. Μιλάμε για μια κανονική ασφάλεια που σας καλύπτει 24 ώρες το 24ωρο με τη διαφορά πως δεν έχει μεγάλη δέσμευση.

Πλέον μέσα από το διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε την ιδανική προσφορά για την «ασφάλεια με το μήνα» και να επιλέξετε εσείς πότε θέλετε να ξεκινήσει και να τελειώσει.

Ο ασφαλιστής θα είναι δίπλα σας για οτιδήποτε χρειαστείτε, ενώ αν είστε ευχαριστημένοι θα πρέπει να σκεφτείτε να πάτε λίγο παραπάνω και να αγοράσετε ένα πιο μεγάλο ασφαλιστικό πακέτο και σε ακόμα πιο συμφέρουσα τιμή.

Να θυμάστε, η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι προσωπική σας επιλογή. Εσείς καθορίζετε το τι καλύψεις θα έχει, πόσο θα κοστίζει αλλά και για πόσο καιρό θα διαρκεί. Ξεκινήστε λοιπόν την ασφάλεια των ονείρων σας τώρα και απολαύστε ξεγνοιασιά και αίσθημα ασφάλειας για όσο καιρό εσείς επιθυμείτε.