Τρόποι προστασία από τον κορονοϊό για τον οδηγό αυτοκινήτου

Ο κορονοϊός είναι πλέον μέρος της νέας μας πραγματικότητας και πολλοί οδηγοί αναζητούν τρόπους ώστε να προφυλαχτούν. Μάθε πως θα μείνεις υγιής στο αυτοκίνητο.

Ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος για να αποφύγεις τον νέο κορονοϊό (covid 19) είναι η πρόληψη μέσω της υγιεινής.

Δυστυχώς ανά τα χρόνια πολλοί από εμάς θεωρούσαν δεδομένο πως το αυτοκίνητο είναι ένας χώρος απαλλαγμένος από τα μικρόβια, ενώ ένα καθάρισμα αρκούσε.

Αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν, καθώς ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί πολύ εύκολα μέσα στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου.

Δες μερικούς από τους τρόπους που προτείνει το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών των Η.Π.Α. για την προστασία των οδηγών από τον κορονοϊό.

Απολύμανση χεριών

Μόλις μπεις εσύ ή κάποιος επιβάτης στο αυτοκίνητο φρόντισε να υπάρχουν τα μέσα για απολύμανση των χεριών. Υγρά μαντιλάκια και αντισηπτικό gel είναι τα ιδανικά εργαλεία. Φρόντισε να επαναλαμβάνεις τον καθαρισμό κάθε φορά που μπαίνεις ξανά στο όχημα σου, αλλά και βγαίνεις από αυτό.

Μάσκα

Πολλοί οδηγοί είναι και γονείς. Αυτό σημαίνει πως διατρέχουν κίνδυνο να κολλήσουν κορονοϊό από τα παιδιά τους κατά τη μεταφορά στο σχολείο ή σε κάποια άλλη δραστηριότητα. Η χρήση μάσκας είναι λοιπόν υποχρεωτική για όλους. Πλέον είναι το ίδιο σημαντική με τη ζώνη ασφαλείας.

Απέφυγε τον κλιματισμό

Ο κορονοϊός είναι ένα μικρόβιο που μεταφέρετε με τον αέρα. Ο κλιματισμός δεν είναι το κατάλληλο μέσο λοιπόν για να αλλάξεις την θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να έχεις πάντα ανοιχτό έστω και λίγο τα παράθυρα, ώστε να ανακυκλώνεται ο αέρας στην καμπίνα. Επιπλέον ως αντικατάσταση του κλιματισμού προτίμησε την λειτουργεία εξαερισμού.

Ανεφοδιασμός και μέσα προστασίας

Σε περίπτωση που πρέπει να βάλεις εσύ βενζίνη, φρόντισε να φορέσεις μάσκα, να έχεις γάντια ή να απολυμάνεις απευθείας τα χέρια σου μετά την χρήση της μάνικας ή συναλλαγή με το πρατήριο. Ο κορονοϊός επιβιώνει για μεγάλη διάρκεια στις διάφορες επιφάνειες.

Απολύμανση και στο αυτοκίνητο

Η τακτική απολύμανση του αυτοκινήτου θα σε προστατέψει. Έτσι με ένα καθαριστική ή απλά μαντιλάκια κάνε συχνά ένα πέρασμα από το τιμόνι, το ηχοσύστημα, το κινητό σου, τις ζώνες ασφαλείας, τα διάφορα κουμπιά του ταμπλό και φυσικά το κλιματιστικό. Θα ήταν καλό να το καθιερώσεις μετά από κάθε χρήση του οχήματος σου, ειδικά αν έχεις επιβάτες.