Ετοιμάζεσαι για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις με το αυτοκίνητο να τι χρειάζεσαι

Ετοιμάζεσαι για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις με το αυτοκίνητο; Να τι χρειάζεσαι!

Εάν σχεδιάζεις τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις με το αυτοκίνητό σου πάτα παύση και διάβασε τι θα χρειαστείς ώστε να γίνουν με ασφάλεια και δίχως προβλήματα.

Καθώς τα πρώτα χιόνια ήδη έχουν πέσει και έχει γίνει ο προγραμματισμός για τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις θα πρέπει να γίνει και η απαραίτητη προετοιμασία του οχήματος. Πάρε χαρτί, μολύβι και γράφε:

Να κάνω έλεγχο αυτοκινήτου

Πριν το ταξίδι, το αυτοκίνητο θα πρέπει να περάσει από μηχανικό έλεγχο για να ξέρεις τι ανάγκες έχει. Δεν πρέπει να ξεχάσεις φίλτρα, λάδια, ελαστικά, υγρά μηχανής και φρένων, ώστε να είναι έτοιμο για τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις.

Να έχω αλυσίδες

Άμα δεν μένεις σε ορεινό μέρος το πιο πιθανό είναι να μην έχεις χειμερινά λάστιχα αλλά ούτε και αξίζει να βάλεις για τα ελάχιστα ταξίδια που θα κάνεις μέσα στο χειμώνα. Επειδή όμως οι χριστουγεννιάτικες αποδράσεις συνοδεύονται πάντα με χιόνι αυτό που θα χρειαστείς είναι αλυσίδες ή χιονόκαλτσα ώστε να μην κολλήσεις πουθενά.

Να ελέγξω το αντιψυκτικό

Επειδή το ξεχνάς πολλές φορές όταν είσαι στην πόλη, φρόντισε να ρίξεις λίγο αντιψυκτικό στη μηχανή εάν ετοιμάζεσαι για μέρος με πολύ κρύο. Δεν χρειάζεται να καταστραφεί η μηχανή του αυτοκινήτου σου φέτος.

Να αλλάξω φίλτρα καμπίνας

Θα πρέπει να τα αλλάζεις κάθε χρόνο όμως αν δεν τα έχεις αλλάξει να το κάνεις τώρα. Η χριστουγεννιάτικη απόδραση δεν θα σου επιτρέπει να έχεις ανοιχτά παράθυρα και θα χρειάζεσαι ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου για εσένα και τους επιβάτες. Μαζί με τα φίλτρα, αγόρασε και ένα αποσμητικό με ευχάριστο άρωμα.

Να ελέγξω τα φώτα

Χειμώνας σημαίνει λιγότερο φως και βουνά πολλές φορές ομίχλη. Για να μην κινδυνεύσεις ούτε εσύ, αλλά ούτε και οι άλλοι οδηγοί, κάνε έναν έλεγχο στα φώτα του οχήματός σου ώστε να είσαι βέβαιος πως λειτουργούν τέλεια και φαίνεσαι για να μπορούν οι άλλοι οδηγοί να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, αλλά και να βλέπεις καθαρά σε δρόμους χωρίς φωτισμό.

Να πάρω χοντρά ρούχα

Τέλος μην ξεχάσεις στην χριστουγεννιάτικη απόδραση, να πάρεις χοντρά ρούχα, κασκόλ, γάντια και κουβερτούλα. Το κρύο έξω από την πόλη είναι πιο έντονο και είναι κρίμα να κάνεις διακοπές άρρωστος! Ντύσου καλά όμως και μέσα στο αυτοκίνητο γιατί αν χρειαστεί να κάνεις στάση και βγεις ελαφρά ντυμένος δεν θα είναι και τόσο ευχάριστο.