απάτη στην ασφάλεια επαγγελματικού αυτοκινήτου

Πως θα αγοράσεις ασφάλεια αυτοκινήτου για το επαγγελματικό σου όχημα χωρίς να πέσεις θύμα απάτης

Οι καταναλωτές των ασφαλειών αυτοκινήτου για τα επαγγελματικά οχήματα θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους που διατρέχουν στην αγορά ενός συμβολαίου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οδηγοί Ι.Χ ή επαγγελματικών οχημάτων έχουν μάθει με τον χειρότερο τρόπο πως έπεσαν θύματα απάτης κάποιου επιτήδειου που τους πούλησε μία ασφάλεια αυτοκινήτου που δεν υπήρχε.

Ειδικά για έναν επαγγελματία οδηγό αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο καθώς μπορεί να καταστραφεί οικονομικά στην περίπτωση ενός ατυχήματος εάν δεν έχει ασφάλεια αυτοκινήτου για το επαγγελματικό όχημα του.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και θα πρέπει να ξέρετε πώς να τους αποφύγετε. Δείτε λοιπόν τα do and don’t όταν πρόκειται να αγοράσετε ασφάλεια αυτοκινήτου για το επαγγελματικό όχημα σας.

Do

✓ Αγοράστε από αξιόπιστες εταιρείες που έχουν χρόνια και φήμη στον κλάδο της ασφάλειας αυτοκινήτου για τα επαγγελματικά οχήματα.

✓ Εμπιστευτείτε τους μεγάλους aggregators, sites που συνεργάζονται απευθείας με τις ασφαλιστικές και σας παρέχουν τη δυνατότητα σύγκρισης συμβολαίων.

✓ Καλέστε την ασφαλιστική εταιρεία και ενημερωθείτε τηλεφωνικά για τις διάφορες προσφορές πάνω στις ασφάλειες αυτοκινήτου για τα επαγγελματικά οχήματα.

✓ Αναζητήστε το site της ασφαλιστικής εταιρείας εάν δεν την γνωρίζετε και μάθετε για την ιστορία της. Εάν υπάρχει ασάφεια ψάξτε σε ενημερωτικές σελίδες να δείτε αν είναι υπαρκτή.

✓ Προτιμήστε ασφάλειες αυτοκινήτου για το επαγγελματικό σας όχημα από μία ελληνική ασφαλιστική εταιρεία και όχι από κάποια εταιρεία ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (ΕΠΥ).

✓ Διαβάστε τους όρους του συμβολαίου της ασφάλειας αυτοκινήτου για επαγγελματικό όχημα πριν προβείτε στην υπογραφή του.

Don’t

Χ Μην αγοράζετε ασφάλειες αυτοκινήτου για επαγγελματικά οχήματα από άγνωστες ασφαλιστικές εταιρείες.

Χ Προσοχή στο εθνικό δίκαιο που εμπίπτει η εταιρεία σας. Αρκετές ξένες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν συμβόλαια ασφάλειας αυτοκινήτου για επαγγελματικά οχήματα με δίκαιο άλλης χώρας αντί της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να υπάρξει δυσκολία ή ακόμα και αδυναμία διεκδίκησης αποζημίωσης σε περίπτωση ατυχήματος.

Χ Μην εμπιστεύεστε ασφαλιστικές εταιρείες που δεν έχουν site, δεν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και την έδρα των γραφείων τους.

Χ Διασταυρώστε τις προσφορές που βλέπετε στα social media με αυτές στα επίσημα site ή τηλεφωνικά με την εταιρεία και ποτέ μην εισάγετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού.