Κοντινοί-προορισμοί-στην-Αθήνα-για-χριστουγεννιάτικη-εκδρομή-με-το-αυτοκίνητο

Κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα για χριστουγεννιάτικη εκδρομή με το αυτοκίνητο

Μία χριστουγεννιάτικη εκδρομή σε κοντινό μέρος, είναι αυτό που απογειώνει τις διακοπές μας. Ιδέες με χιόνι -και όχι μόνο- για την απόλυτη χειμερινή εξόρμηση!

Ο Δεκέμβρης είναι ένας μήνας που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να αφήσουμε την πόλη μας, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, και να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της ορεινής Ελλάδας και τα πολλά χιονοδρομικά κέντρα. Για δες λοιπόν μία λίστα με κάποιους κορυφαίους προορισμούς κοντά στην Αθήνα:

Ζήρεια

Βρίσκεται στην κορυφή των Τρικάλων Κορινθίας και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για σκι και φυσικά ψητά κρέατα. Το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει μία εύκολη πίστα και πάντα έχει εξοπλισμό. Μπορείς να το επισκεφτείς είτε σε μία μονοήμερη, είτε να επιλέξεις διαμονή σε κάποιο από τα χωριά των Τρικάλων. Στην κατάβαση κάνε μια βόλτα και από την παγωμένη λίμνη Δόξα!

Παρνασσός

Θεωρείται το κορυφαίο χιονοδρομικό κέντρο, αλλά και αυτό με τον περισσότερο κόσμο. Η διαμονή μπορεί να γίνει είτε στην Αράχοβα που αποτελεί την Μύκονο του χειμώνα και είναι ιδιαίτερα κοσμοπολίτικη, είτε στους ιστορικούς Δελφούς. Δεν προτείνουμε μονοήμερη για να μην είστε με το άγχος, παρότι οι δρόμοι είναι άριστοι.

Αγοριανή

Ένα γραφικό χωριό το οποίο έχει καταρράκτες και τρεχούμενα νερά. Όσοι πάνε το ερωτεύονται και θέλουν να μείνουν για μέρες. Ετοιμάσου για μία χειμερινή εκδρομή που σίγουρα θα ανεβεί στο Instagram σου!

Ελικώνας

Βρίσκεται μόλις 1 ώρα μακριά από την Αθήνα. Εκεί θα βρεις τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων, αρκετά μικρά χωριουδάκια να ανακαλύψεις και φυσικά άπειρα έλατα. Μην ξεχάσεις να έχεις τις αλυσίδες μαζί σου γιατί το χιόνι και ο παγετός είναι σίγουρα.

Καλάβρυτα

Εκεί κρύβονται πολλά ιστορικά μονοπάτια, τα απομεινάρια του οδοντωτού και ένα κορυφαίο χιονοδρομικό κέντρο. Προτείνουμε να μείνεις τουλάχιστον 2 μέρες ώστε να εξερευνήσεις κάθε σημείο τους και να δεις τις ομορφιές ενός ιδιαίτερου χειμερινού προορισμού.

Βίλια

Εάν θες μία πολύ δυνατή μονοήμερη, τότε τα Βίλια πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα σου. Είναι ένα μικρό χωριό, με πανέμορφα σπιτάκια και υπέροχο φαγητό. Μπορείς να το συνδυάσεις με βόλτα στην φύση.

Λειβαδιά

Τρεχούμενα νερά, καμινάδες, ένα ξεχασμένο μαντείο και οι καλύτερες σούβλες της Ελλάδας. Μονοήμερη ή και παραπάνω η Λειβαδιά μπορεί να σε κρατήσει από το πρωί μέχρι και το βράδυ!