πλεονεκτήματα των direct ασφαλειών

Οι direct ασφάλειες αυτοκινήτου κερδίζουν με διαφορά… προμήθειας

Όπως φαίνεται ένας από τους λόγους που οι direct ασφάλειες αυτοκινήτου κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος έναντι των παραδοσιακών, είναι η προμήθεια του πράκτορα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των direct ασφαλειών αυτοκινήτου είναι πως ο ίδιος ο καταναλωτής έχει τον πλήρη έλεγχο της αγοράς χωρίς τον μεσάζοντα πράκτορα. Αυτό έχει ως συνέπεια την μεγάλη μείωση του κόστους με την διατήρηση της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα πριν την εποχή των direct ασφαλειών αυτοκινήτου λειτουργούσε ανεξέλεγκτα, καθώς οι προμήθειες των πρακτόρων ήταν εξαιρετικά υψηλές και όλο αυτό το κόστος το επωμιζόταν ο απλός καταναλωτής.

Τα σημερινά δεδομένα δείχνουν πως οι προμήθειες των μικρομεσαίων ασφαλιστικών πρακτορείων είναι μεταξύ 17% και 22%, ενώ των μεγάλων μεταξύ 30% και 32%. Η προμήθεια δεν αποτελεί το 100% του κόστους μιας ασφάλειας αυτοκινήτου, αλλά αντιθέτως τα 2/3 του συνολικού ασφάλιστρου, αλλά παρ’ όλα αυτά παραμένει ένα επιπλέον κόστος.

Με τα παραπάνω στοιχεία, καταλαβαίνουμε πως αν ο Έλληνας καταναλωτής στραφεί σε κάποιο γραφείο θα πληρώσει πολλά περισσότερα σε σχέση με το να κλείσει μόνος του. Φυσικά το ίδιο δεν ισχύει για όλο τον κόσμο, καθώς οι Ευρωπαίοι μεσάζοντες έχουν ως προμήθεια μόλις το 8% έως 10% δημιουργώντας ένα πιο ανταγωνιστικό πεδίο αγοράς και συγκρατώντας την πελατεία τους.

Αυτό σε συνδυασμό με την «στραγγαλισμένη» από την οικονομική κρίση αγορά αποτελεί αντικίνητρο να στραφεί πλέον κάποιος σε μεσάζοντα για την ασφάλεια αυτοκινήτου του.

Δεν είναι λοιπόν μόνο η καινοτομία των direct ασφαλειών αυτοκινήτου που έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, καθώς αρκετές εταιρείες έχουν ρίξει το μεγαλύτερο τους βάρος εκεί με ευέλικτα και έξυπνα προγράμματα, αλλά και οι συνθήκες που δημιούργησε ο κλάδος των μεσαζόντων σταδιακά όπου πλέον οι καταναλωτές δεν μπορούν να τον στηρίξουν.

Αυτό το λάθος των υπερβολικά υψηλών προμηθειών αποτελεί έναν από τους καλύτερους καταλύτες, σε συνδυασμό με την πολυετή οικονομική κρίση, αλλά και την είσοδο των νέων λύσεων, ώστε οι direct ασφάλειες αυτοκινήτου να είναι σήμερα η καλύτερη δυνατή λύση για τον κάθε οδηγό, ανεξάρτητα από τα χρήματα που θέλει να δαπανήσει.

Μην ξεχνάτε πως η διαφορά τους είναι η ευελιξία ως προς τις διαδικασίες, η ευκολία στην διαμόρφωση τους και φυσικά το εξαιρετικά χαμηλό κόστος, καθώς δεν υπάρχει πλέον η προμήθεια.