Παρκαρισμένα αυτοκίνητα

ΑΑΔΕ: Μέσω του myCar η κατάθεση των πινακίδων

Ηλεκτρονικά θα μπορούν να καταθέτουν την αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους οι ιδιοκτήτες που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR που θα τεθεί σε λειτουργία πριν το τέλος του έτους.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καλεί τους ιδιοκτήτες ΙΧ να μην μεταβούν στις εφορίες, αλλά να αναμένουν την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν, είναι να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν σπίτι τους.

Η ηλεκτρονική «κατάθεση» πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ θα ολοκληρώνεται μόνο με λίγα κλικ. O φορολογούμενος θα δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του (οδός, αριθμός, πόλη) αλλά και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος, ενώ θα κρατάει στο σπίτι του τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες.

Όταν ο ιδιοκτήτης προχωρά σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται να το μετακινήσει, και σε διαφορετική περίπτωση καλείται να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ. Μάλιστα, αν το επαναλάβει το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται, ενώ θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για τρία χρόνια.

Επίσης, όχημα το οποίο θα εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία θα θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.