10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τις μπαγκαζιέρες

Οι μπαγκαζίερες είναι ο τρόπος να αυξάνεις τον αποθηκευτικό χώρο στο αυτοκίνητο σου. Πως όμως ξέρεις ότι την διάλεξες σωστά; Δες 10 πράγματα που θα σε βοηθήσουν.

Ετοιμάζεσαι για ταξίδι και έχεις φορτώσει το πορτ μπαγκάζ σου, όμως χρειάζεσαι επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Ίσως ήταν τα πολλά ρούχα, ίσως τα πράγματα του παιδιού, ίσως ο εξοπλισμός των διάφορων σπορ που κάνεις.

Δεν έχει σημασία καθώς με μία μπαγκαζιέρα έχεις αυτό που χρειάζεσαι, επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Δες λοιπόν 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την επιλογή και την χρήση της μπαγκαζιέρας:

1. Υπάρχουν για όλα τα αυτοκίνητα

Ναι μπορείς να βρεις μπαγκαζιέρες για μικρά αυτοκίνητα, μέχρι SUV μεγάλου κυβισμού, ώστε να τοποθετείς τα πράγματα σου εκτός καμπίνας και να εξοικονομείς χώρο.

2. Είναι η λύση για να μην αφήνεις τίποτα πίσω

Εάν κάνεις κάμπινγκ ή κάποιο σπορ, ξέρεις πως κάποια πράγματα χρειάζονται όπως και να έχει. Η μπαγιαζέρα είναι η μόνη λύση λοιπόν.

3. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μπαγκαζιέρας

Μπορείς να βρεις μπαγκαζιέρες που δένουν στην οροφή του αυτοκινήτου, οι συρόμενες (τρέιλερ) και οι μπαγκαζιέρες κοτσαδόρου. Η κάθε μία προσφέρει διαφορετική χωρητικότητα.

4. Αεροδυναμική και ταχύτητα

Οι μπαγκαζιέρες μειώνουν την αεροδυναμική και αυτό σημαίνει πως η ταχύτητα σου θα πρέπει να είναι σταθερή, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Υπάρχουν μπαγκαζιέρες με μικρότερη χωρητικότητα, αλλά μεγάλη αεροδυναμική, επίλεξε με βάση τις ανάγκες σου.

5. UV προστασία

Μία μπαγκαζιέρα με UV προστασία (υπεριώδη ακτινοβολία) αντέχει πολύ περισσότερο στον χρόνο. Το πλαστικό της λάμπει και δεν φθείρετε γρήγορα από τον ήλιο.

6. Φορτίο

Το μέγιστο φορτίο και βάρος που αντέχει το αναγράφει στο εγχειρίδιο της. Δεν είναι όλες οι μπαγκαζιέρες σχεδιασμένες για την ίδια φόρτωση.

7. Σωστή τοποθέτηση

Φρόντισε να έχεις διαβάσει πολύ καλά το εγχειρίδιο της για να κάνεις την σωστή τοποθέτηση, ώστε να μην έχεις απρόοπτα στο ταξίδι σου. Θα χρειαστείς μπάρες οροφής.

8. Κάνε την σωστή φόρτωση

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αφαιρέσεις πάντα τα κιλά της και τις μπάρες οροφής, από το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο.

9. Βάλε ιμάντες

Τα πολύ βαριά αντικείμενα μέσα στη μπαγκαζιέρα θα πρέπει να δένονται με ειδικούς ιμάντες για να μένουν σταθερά.

10. Μεγάλη προσοχή στην οδήγηση

Η μπαγκαζιέρα αλλάζει κάποιες σχέσεις στην οδήγηση, όπως την επιβράδυνση των φρένων, τη σταθερότητα, την ικανότητα να περάσεις από χαμηλά σημεία και φυσικά τις αναρτήσεις. Μεγάλη προσοχή λοιπόν στο πως οδηγείς και που!