αλοιφή για γρατζουνιές αυτοκινήτου

Είναι τελικά η αλοιφή για γρατζουνιές αυτοκινήτου αποτελεσματική λύση;

Η αλοιφή για γρατζουνιές αυτοκινήτου είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική λύση για να καλυφθούν οι φθορές στο χρώμα, όμως πόσο αποτελεσματική είναι;

Βάψιμο vs Αλοιφή για γρατζουνιές αυτοκινήτου

Υπάρχουν κάποιοι οδηγοί που δεν νοιάζονται και τόσο για την εξωτερική κατάσταση του οχήματος τους από τη στιγμή που είναι λειτουργικό, όμως κάποιοι άλλοι απλά δεν ανέχονται την όψη μίας μικρής ατέλειας.

Το να βάψεις ένα αυτοκίνητο ξανά είναι κάτι που κοστίζει κοντά στα 1000€ με 1500€ ανάλογα την απόχρωση και είναι σίγουρο πως μετά από λίγο καιρό θα εμφανιστούν και πάλι φθορές εάν δεν έχεις πάρκινγκ ή έκανες το λάθος να «ακουμπήσεις» ένα άλλο όχημα κατά το παρκάρισμα.

Αντιθέτως η αλοιφή για γρατζουνιές αυτοκινήτου είναι μία λύση η οποία κοστίζει ελάχιστα, μπορεί να την τοποθετήσει ο καθένας εύκολα και γρήγορα και είναι ιδανική για όλα τα αυτοκίνητα και κάθε τύπο χρώματος.

Πόσο αποτελεσματική είναι;

Εδώ οι απόψεις διίστανται και ο λόγος είναι ο τύπος της φθοράς.

Η αλοιφή για γρατζουνιές αυτοκινήτου είναι ουσιαστικά ένα χρωματισμένο υλικό που μπαίνει και καλύπτει τη φθορά στο σμάλτο και το χρώμα, ώστε να προστατέψει το αμάξωμα από την οξείδωση και να διορθώσει την χρωματική ατέλεια. Αυτό σημαίνει πως είναι για μικρές επιφάνειες και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φτιάξει ένα ολόκληρο φτερό ή το καπό.

Επιπλέον η ποιότητα της αλοιφής για γρατζουνιές αυτοκινήτου λέει πολλά για το τελικό της αποτέλεσμα, την ανθεκτικότητα, αλλά και την χρωματική αποτύπωση που θα έχει στο σύνολο της. Κάποιοι οδηγοί για παράδειγμα βλέπουν μία θαμπάδα στο σημείο. Αυτό σημαίνει πως είτε χρησιμοποίησαν μία αλοιφή που δεν ήταν και τόσο καλή ή δεν έκαναν σωστή επάλειψη με το πανάκι.

Τέλος η αποτελεσματικότητα της δεν θα φανεί μόνο από την απλή εφαρμογή της. Μαζί με το χρώμα που έφυγε, καταστράφηκε και το σμάλτο, ένα κεραμικό υλικό που υπάρχει και προστατεύει το όχημα. Για να δοθεί ξανά η λάμψη, αλλά και να προστατευτεί το σημείο που καλύφθηκε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό κερί χρώματος το οποίο θα προσφέρει προστασία, λάμψη.