αναμονή στο αμάξι

Αναμονή στο αμάξι; 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Η αναμονή στο αμάξι μπορεί να είναι για λίγα λεπτά, όμως αυτό δε σημαίνει πως ακόμα και τότε δεν υπάρχουν κίνδυνοι.

Δεν είσαι εκτεθειμένος σε κινδύνους μόνο όταν οδηγείς και αυτό πρέπει να το καταλάβεις. Ακόμα και η αναμονή στο αμάξι μπορεί να έχει πολύ σημαντικές συνέπειες, εάν δεν είσαι προσεκτικός.

Να τι πρέπει να προσέχεις κατά την αναμονή στο όχημά σου:

1. Σβήσε τη μηχανή

Εάν δεν έχεις σύγχρονο αυτοκίνητο που σβήνει μόνο του, τότε θα πρέπει να κλείσεις χειροκίνητα τη μηχανή. Η αναμονή στο αμάξι με αναμμένη μηχανή είναι «έγκλημα» για το ρεζερβουάρ καθώς γίνονται κανονικά καύσεις. Εξοικονόμησε χρήματα και ενέργεια όταν κάνεις στάσεις άνω του ενός λεπτού. Αυτή η πρακτική πρόκειται για εφαρμογή του eco driving.

2. Τράβα χειρόφρενο

Ποτέ μην κρατάς το αυτοκίνητο με το φρένο. Κατά την αναμονή στο αμάξι μπορεί να ξεχαστείς, να το αφήσεις και να τρακάρεις. Φρόντισε πάντα να τραβάς χειρόφρενο ώστε να είσαι σίγουρος για την ασφάλεια σου.

3. Πρόσεχε που σταθμεύεις

Θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στα σημεία που επιλέγεις για να σταθμεύσεις. Η αναμονή μπορεί να μην είναι μόνο εν κινήσει, αλλά να πρέπει να γίνει για να παραλάβεις κάποιον άλλον ή για να μιλήσεις με ασφάλεια στο τηλέφωνο. Βρες ένα σημείο που δεν υπάρχει το σχετικό σήμα της απαγόρευσης και δεν εμποδίζει την κυκλοφορία στον δρόμο.

4. Να είσαι συνετός με την κατανάλωση ενέργειας

Εάν για κάποιο λόγο η αναμονή στο αμάξι πρόκειται να κρατήσει ώρα, πρόσεχε την κατανάλωση ενέργειας για να μην πέσει η τάση της μπαταρίας, ειδικά εάν είναι παλιά. Μην έχεις ταυτόχρονα αναμμένα φώτα, ραδιόφωνο και συνδεδεμένα περιφερειακά όπως για παράδειγμα φορτιστή κινητού.

5. Έλεγξε το σημείο

Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως με κάποια κλήση από την τροχαία ή τη δημοτική αστυνομία κατά την αναμονή, προσπάθησε να είσαι νόμιμος. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να σέβεσαι τις ειδικές θέσεις αναπήρων, δημοτών και επιχειρήσεων και να μην καβαλάς το πεζοδρόμιο και κόβεις τον δρόμο στους πεζούς. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα λάβεις δικαιολογημένα κλήση ή αφαίρεση πινακίδων.