τι γίνεται εάν λήξει η ασφάλεια αυτοκινήτου

Ενημερώσου για το τι γίνεται εάν λήξει η ασφάλεια αυτοκινήτου

Υπάρχει μία σειρά από προβλήματα που δημιουργούνται εάν λήξει η ασφάλεια του αυτοκινήτου και δεν το καταλάβουμε.

Η λήξη της ασφάλειας αυτοκινήτου, είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο που απασχολεί όλους τους ασφαλισμένους και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε αυτή την περίπτωση το όχημα θεωρείται μη ασφαλισμένο.

Το πιο σύνηθες είναι η αναβλητικότητα που έχουν αρκετοί οδηγοί και η ελαστικότητα που θεωρούν πως θα έχουν εάν λήξει η ασφάλεια αυτοκινήτου ακόμα και την ίδια μέρα σε ένα ατύχημα.

Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι, πως εάν λήξει η ασφάλειά σας, δεν υπάρχει καμία ειδική μεταχείριση, καθώς το αυτοκίνητο είναι ακάλυπτο και ο οδηγός εκτεθειμένος.

Όσο απίθανο και αν φαίνεται, η εμπλοκή σε ατύχημα ακόμα και λίγη ώρα μετά τη λήξη της ασφάλειας είναι καταστρεπτική, καθώς ο οδηγός αντιμετωπίζεται υπό καθεστώς ανασφάλιστου και οφείλει να αποπληρώσει τις αποζημιώσεις ο ίδιος.

Επιπλέον εάν λήξει η ασφάλεια του αυτοκινήτου, ο οδηγός παραμένει εκτεθειμένος στον κίνδυνο να δεχτεί πρόστιμα σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο της τροχαίας ή στην διασταύρωση των στοιχείων που γίνεται κάθε χρόνο ακόμα και δύο φορές για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Με άλλα λόγια ο ιδιοκτήτης έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις κυρώσεις και δεν προστατεύεται.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να έχετε πάντα εις γνώση το πότε λήγει η ασφάλεια σας ή να έχετε συνάψει μία ηλεκτρονική ασφάλεια αυτοκινήτου η οποία σας ενημερώνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέρες πριν για την ημερομηνία λήξης.

Ακόμα θα πρέπει να γνωρίζεις πως ως οδηγός είσαι υποχρεωμένος και από το νόμο να έχεις ανανεώσει την ασφάλιση σου πριν τη λήξη, ώστε να μην βρεθείς στη θέση να αναρωτιέσαι τι γίνεται εάν λήξει η ασφάλεια αυτοκινήτου.

Αυτό που πρέπει να σου μείνει είναι πως όσο έχεις στην κατοχή σου όχημα με αριθμούς κυκλοφορίας, θα πρέπει να φροντίζεις  να έχεις ενεργό ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο που να το καλύπτει και να προστατεύει εσένα και τους άλλους οδηγούς κάθε στιγμή.

Μην ξεχνάς πως τίποτα δεν είναι απίθανο και είναι πραγματικά κρίμα να δεχτείς ένα βαρύτατο πρόστιμο σε έναν έλεγχο της τροχαίας, απλά από μία αμέλεια να ανανεώσεις την ασφάλεια αυτοκινήτου σου.