Ενοικίαση τροχόσπιτου: Πώς λειτουργεί και τι πρέπει να προσέξεις

Η ενοικίαση τροχόσπιτου είναι η ιδανική λύση για μία οικογένεια ή μία μεγάλη παρέα που θέλει να κάνει ταξίδι και να έχει πλήρη αυτονομία. Υπάρχουν όμως παγίδες;

Και ποιος δεν έχει φανταστεί ένα ταξίδι με τροχόσπιτο. Είναι το απόλυτο road trip dream, όμως όπως όλα τα πράγματα κρύβουν παγίδες.

Πριν προχωρήσεις λοιπόν στην ενοικίαση τροχόσπιτου θα άξιζε να μάθεις κάποια πράγματα για να κάνεις την ιδανική επιλογή του.

Μέγεθος

Η ενοικίαση τροχόσπιτου προσφέρεται κυρίως για πολλά άτομα. Ο λόγος είναι το κόστος. Ένα ζευγάρι μπορεί σίγουρα να το πάρει, όμως εκεί που βλέπει κάποιος πραγματική οικονομία, είναι όταν υπάρχουν άνω των 4 ατόμων. Μην κάνεις το λάθος και κοιτάξεις για μεγαλύτερο τροχόσπιτο. Όλα είναι ιδανικά μελετημένα για τα άτομο που αναφέρει το κάθε μοντέλο.

Δίπλωμα

Το απλό δίπλωμα οδήγησης δίνει τη δυνατότητα οδήγησης τροχόσπιτου. Τα καλύτερα και πιο βολικά είναι αυτά αυτοκινούμενα. Έτσι στη φάση της ενοικίασης τροχόσπιτου εσύ απλά δες τις προδιαγραφές, ώστε να είναι σύμφωνα με το δίπλωμα σου. Δηλαδή δες τους τόνους του οχήματος και την χωρητικότητα του.

Αναζήτηση

Θα δεις πως υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν ενοικίαση τροχόσπιτου. Εσύ ενδιαφέρεσαι για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το κόστος ανά άτομο και το δεύτερο η κατάσταση του. Η συντήρηση του είναι σημαντική, ώστε να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα ξενοδοχείο. Απέφυγε τα φθαρμένα τροχόσπιτα.

Αυτονομία

Εδώ είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο. Η αυτονομία του τροχόσπιτου βρίσκεται στο νερό και την χημική τουαλέτα. Θα πρέπει να έχεις παροχή νερού για να κάνεις το απαραίτητο γέμισμα, όταν χρειαστεί και φυσικά να χρησιμοποιείς με σύνεση την αποχέτευση η οποία καταλήγει στην χημική τουαλέτα. Η τελευταία δεν θα πρέπει να γεμίζει μέχρι τέρμα και να την αδειάζεις σε ειδικό χώρο για λήμματα ή άλλη χημική τουαλέτα. Ποτέ στη φύση!

Οδηγίες

Η ενοικίαση τροχόσπιτου συνοδεύεται κανονικά και από κάποιες οδηγίες σχετικά με την ασφαλή χρήση του και τη συντήρηση του. Φρόντισε να ακούσεις τον άνθρωπο που θα στα πει πολύ προσεκτικά.

Ασφάλεια

Τα περισσότερα γραφεία που προσφέρουν ενοικίαση τροχόσπιτου δίνουν μαζί και την ασφάλεια του. Επιπλέον ζητούν μία εγγύηση. Όπως και στα απλά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, διάβασε καλά τους όρους, βγάλε φωτογραφίες για τυχόν φθορές και ύστερα προχώρα στην υπογραφή του συμβολαίου.