Επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου αυτοκινήτου

Επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου: Οικονομία και αύξηση επιδόσεων

Ο επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία αναβάθμιση στο λογισμικό του αυτοκινήτου σου και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

Σήμερα είναι δύσκολο να βρεις αυτοκίνητο χωρίς «εγκέφαλο», δηλαδή μία ηλεκτρονική κεντρική πλακέτα που συντονίζει όλα τα συστήματα.

Με τα χρόνια θα έχεις παρατηρήσει πως μπορεί να υπάρχουν «αστοχίες» λόγω σφαλμάτων (bugs) ή έχεις την εντύπωση πως έχεις λιγότερη απόδοση σε σχέση με άλλα συστήματα. Ένα γερό upgrade είναι η λύση στο πρόβλημα!

Τι πρέπει να κάνω;

Υπάρχει η λύση να προσθέσεις έναν επιπλέον εγκέφαλο και να λειτουργούν παράλληλα με τον τωρινό, όμως το κόστος είναι υψηλό και μπορεί να δημιουργηθούν πιο περίπλοκα ζητήματα καθώς θα υπάρξει εμπλοκή με τα συστήματα παράκαμψης.

Για να μην μπαίνεις στη διαδικασία να μελετάς λογισμικά και ηλεκτρονικά συστήματα αυτοκινήτων, βρες έναν τεχνικό που ειδικεύεται σε αυτό που ονομάζουμε «επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου».

Τι θα κερδίζω;

Αρχικά δεν πληρώνεις επιπλέον χρήματα για να πάρεις νέο hardware, αλλά αξιοποιείς το ήδη υπάρχουν με πολύ πιο έξυπνο τρόπο και ξεκλειδώνεις νέες δυνατότητες στο αυτοκίνητο σου.

Με την δημιουργία ενός καλύτερου προγράμματος, ο τεχνικός μπορεί να σου προσφέρει τροποποίηση των εργοστασιακών ρυθμίσεων, χωρίς την παράκαμψη τους και έτσι θα έχεις καλύτερες τιμές ιπποδύναμης και ροπής, αποδοτικότερα συστήματα ασφάλειας, χαμηλότερη κατανάλωση και επιμήκυνση της ζωής του κινητήρα.

Το performance που θα γίνει θα το επιλέξεις εσύ κι έτσι μπορείς να κρατήσεις χαμηλή ιπποδύναμη, αλλά να εστιάσεις στην οικονομία.

Πώς γίνεται;

Υπάρχον τρεις τύποι προγραμμάτων ανάλογα με την βενζίνη που χρησιμοποιείς. Όσο πιο καλός είναι ο τεχνικός, τόσο πιο πολλά μπορεί να σου προσφέρει κατά τον επαναπρογραμματισμό.

Με απλά λόγια, ο έμπειρος θα σου φτιάξει ότι του ζητήσεις ή θα σου προτείνει απευθείας ένα πρόγραμμα ανάλογα τις ανάγκες σου και θα ξέρει τον τρόπο να μειώσει την καταπόνηση που δέχεται ο κινητήρας σου.

Πόσο διαρκεί και τι κόστος έχει;

Όπως καταλαβαίνεις το κόστος εξαρτάται από το μοντέλο του οχήματος, το τι θα ζητήσεις, τον τεχνίτη και φυσικά την παλαιότητα. Η αλήθεια είναι όμως πως επιτεύξεις μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση, θα δεις σύντομα απόσβεση.

Από εκεί και πέρα η διάρκεια εξαρτάται και αυτή, όμως υπολόγισε πως όταν ο τεχνικός είναι έτοιμος η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 ώρες και έχεις πίσω ένα αναβαθμισμένο και πολύ πιο αποδοτικό όχημα!