Πώς μπορώ να μειώσω το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου

Πώς μπορώ να μειώσω το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να γίνει αρκετά ακριβή υπόθεση εάν δεν κάνεις τις σωστές κινήσεις. Εάν αναρωτιέσαι για τον τρόπο να μειώσεις το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου, τότε μάθε πως υπάρχουν πολλοί και θα πρέπει να διαβάσεις τα παρακάτω tips:

1. Επίλεξε direct ασφάλεια αυτοκινήτου

Το να κλείσεις εσύ ο ίδιος την ασφάλεια αυτοκινήτου σημαίνει πως δεν χρειάζεται να πληρώσεις προμήθεια σε κάποιον ασφαλιστή. Έτσι επίλεξε μια direct ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από το διαδίκτυο και γλίτωσε αρκετά χρήματα στη στιγμή!

2. Ελέγξτε την τιμολογιακή πολιτική της κάθε εταιρείας

Μπορεί να έχετε βρει ασφάλειες αυτοκινήτου που φαίνονται φθηνές, όμως να έχουν αρκετά ακριβές επιπλέον καλύψεις, καθώς έχουν διαφορετική τιμολογιακή πολιτική. Για να μην πέσετε ποτέ σε αυτή την εμπορική παγίδα πάντα να κοιτάτε τα επιπλέον κόστη και το τελικό ποσό της ασφάλειας αυτοκινήτου πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά.

3. Βρείτε την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματός σας

Κάθε ασφάλεια αυτοκινήτου αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο ποσό. Κάντε μια γρήγορη έρευνα για την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματός σας, ώστε να μην υπάρχουν μετέπειτα απώλειες από τις αποζημιώσεις λόγω υπασφάλισης ή υπερασφάλισης.

4. Χρησιμοποιήστε τις εκπτώσεις

Οι εκπτώσεις μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κίνητρο για την επιλογή μιας ασφάλειας. Μπορεί να είναι είτε άμεσες πάνω στην τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου που πρόκειται να αγοράσετε, είτε έμμεσες μέσα από προγράμματα επιβράβευσης ή επιπλέον παροχών που προσφέρουν κάποιες ασφαλιστικές. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ισοσκελίσετε το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου μέσα από άλλες αγορές.

5. Βάλτε τη σωστή έκδοση του οχήματός σας

Όταν δηλώνετε το μοντέλο του οχήματός σας θα πρέπει να ξέρετε τον τύπο του, ώστε η ασφάλεια αυτοκινήτου να είναι σχεδιασμένη ακριβώς πάνω σε αυτό. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην τιμολόγηση της κάθε ασφάλειας αυτοκίνητου αναλόγως την έκδοσή του. Γιατί να πληρώσετε παραπάνω χρήματα για ένα λάθος;

6. Δηλώστε το immobilizer

Το immobilizer, δηλαδή ο αντικλεπτικός μηχανισμός του οχήματός σας, παρέχει έκπτωση στην τελική τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου. Επιβεβαιωθείτε πως τον έχετε και δηλώνετέ τον πάντοτε.

7. Κάντε ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου είναι το συμβόλαιο με την μεγαλύτερη αναλογική έκπτωση. Προτιμήστε να πληρώσετε εφάπαξ το ποσό και θα δείτε μια διαφορά 3-5% πιο χαμηλά ασφάλιστρα, ενώ θα ξέρετε πως είστε καλυμμένοι για έναν ολόκληρο χρόνο.