Μωρομάντηλα στο αυτοκίνητο

Μωρομάντηλα: Οι 5+1 λόγοι για να υπάρχουν πάντα στο αυτοκίνητο σου

Τα μωρομάντηλα δεν πρέπει να λείπουν από κανένα αυτοκίνητο. Αποτελούν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο αντικείμενο με πολλές χρήσεις και μυστικά αν τα χρησιμοποιείς σωστά.

Όταν ακούς μωρομάντηλα σκέφτεσαι γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα χωρίς οινόπνευμα, όμως σπάνια θα τα συνδύαζες με την λάμψη στο αυτοκίνητο σου.

Πολλοί οδηγοί έχουν ένα πακέτο από αυτό το θαυματουργό προϊόν για την προσωπική υγιεινή τους, χωρίς να ξέρουν όμως όλες τις δυνατότητες του.

Δες ποια σημεία μπορείς να καθαρίσεις στη στιγμή:

Ταμπλό και τιμόνι

Τα μωρομάντηλα είναι ιδανικά για το καθάρισμα του ταμπλό καθώς με 2-3 μπορείς να αφαιρέσεις αμέσως τη σκόνη και να φαίνεται σαν φρεσκοπλυμένο. Το τιμόνι θα πρέπει να καθαρίζετε επίσης τακτικά με μωρομάντηλα μίας και ο ιδρώτας από τα χέρια μαζί με τη σκόνη δημιουργεί μία δυσάρεστη κολλώδης αίσθηση.

Ιδανικά για το δερμάτινο σαλόνι

Εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί μιλάμε για μωρομάντηλα και όχι υγρά μαντηλάκια με βάση το οινόπνευμα. Τα πρώτα είναι κατάλληλα για το δέρμα και είναι ιδανικά για τον καθαρισμό των δύσκολων σημείων όπως οι ενώσεις, ενώ τα δεύτερα μπορούν να αποβούν μοιραία μίας και το οινόπνευμα ξεραίνει το δέρμα.

Γρήγορο καθάρισμα σε περίπτωση ατυχήματος

Εάν έχεις παιδιά ξέρεις τι μπελάς μπορεί να είναι ένα σνακ ή ένα αναψυκτικό όταν καταναλώνεται εντός του οχήματος. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σε αυτή την περίπτωση για ένα γρήγορο καθάρισμα, γλιτώνοντας ίσως το πλυντήριο αν είναι κάτι μικρό.

Καθάρισμα του δείκτη λαδιού

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τη βέργα με την οποία ελέγχεις τη στάθμη και την ποιότητα του λαδιού είναι τα μωρομάντηλα. Η σύνθεση τους βοηθά στην απομάκρυνση της λιπαρής ουσίας, οπότε μπορείς να καθαρίσεις εύκολα και τα χέρια σου.

Αλλαγή ελαστικών

Εάν σε έπιασε λάστιχο απλά κάνε την αλλαγή και καθάρισε τα χέρια σου από την μαυρίλα εύκολα και γρήγορα με αυτά. Το ίδιο ισχύει και αν για κάποιο λόγο θες να κάνεις έλεγχο στην πίεση των ελαστικών.

Και για τους επαγγελματίας

Τέλος αν είσαι επαγγελματίας που έρχεται άμεσα σε επαφή με κόσμο και χρήματα, όπως ένας οδηγός ταξί ή ένας διανομέας, τα μωρομάντηλα είναι ο τρόπος να καθαρίσεις τα χέρια σου χωρίς να έχεις τις επιπτώσεις της ξηρότητας που επιφέρει η συνεχόμενη χρήση του αντισηπτικού.