Παρκαρισμένα αυτοκίνητα

Πόσο χρειάζεσαι το αυτοκίνητο στο lockdown;

Αρκετοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δουλεύουν πλέον από το σπίτι ή βρίσκονται σε αναστολή με αυτό να σημαίνει πως δεν το χρησιμοποιούν αρκετά. Είναι όμως έτσι;

Μία από τις συνέπιες του πρώτου lockdown λόγω της covid-19 ήταν τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, όμως στο δεύτερο lockdown και το μερικό άνοιγμα κάποιων επιχειρήσεων, οδήγησε τους ιδιοκτήτες οχημάτων να κινούνται ξανά.

Είναι τελικά χρήσιμο το αυτοκίνητο στο lockdown;

Η απάντηση είναι ναι. Ακόμα και σε καιρό αναστολής ή work from home, το αυτοκίνητο αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να μεταβείς σε supermarket ή να κάνεις κάποιες απαραίτητες μετακινήσεις με ασφάλεια, άνεση και ταχύτητα.

Μπορεί να μην κάνεις πλέον ταξίδια ή μεγάλες διαδρομές όμως το αυτοκίνητο, παρά το lockdown, σου παρέχει έναν μεγάλο βαθμό ελευθερίας κινήσεων και σε εξυπηρετεί.

Αξίζει να πάρω το αυτοκίνητο για τα ψώνια;

Σίγουρα, καθώς μπορείς να κάνεις μία μεγάλη προμήθεια και να αποφύγεις τις τακτικές επισκέψεις στο supermarket.

Δεν πρέπει να ξεχνάς πως το αυτοκίνητο σου είναι ένα εντελώς ασφαλές περιβάλλον από τη στιγμή που το καθαρίζεις σωστά.

Και πρακτικά όμως να το δεις, το αυτοκίνητο σου χρειάζεται κίνηση για να είναι σε άριστη λειτουργία. Το να επιλέξεις να πας σε ένα supermarket λίγο πιο μακριά και να κάνεις τα ψώνια σου είναι η ευκαιρία να δουλέψει η μηχανή του και να πάρει ξανά ζωή.

Ναι αλλά σκεφτόμουν να το πουλήσω από πριν

Η αλήθεια είναι πως μέσα στο lockdown υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Ο ελεύθερος χρόνος στο σπίτι και η ανάγκη ενός ασφαλούς τρόπου μετακίνησης, οδήγησε αρκετούς στο να αναζητούν αυτοκίνητα.

Σκέψου όμως, το αυτοκίνητο σου σε εξυπηρετεί τη δεδομένη στιγμή. Εάν το πουλήσεις τώρα ίσως επιτεύξεις μία καλή τιμή, όμως θα μείνεις χωρίς όχημα.

Εάν τα πλάνα σου ήταν να κάνεις αγορά ενός νέου οχήματος μεταβαίνοντας στην ηλεκτροκίνηση ή επιλέγοντας ένα διαφορετικό μοντέλο μέσα στο 2021, τότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία, καθώς η αγορά βρίσκεται σε καλά επίπεδα.

Όμως αν έχεις δεύτερες σκέψεις και αβεβαιότητα για το μέλλον, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις το όχημα σου και να επενδύσεις στη φροντίδα του, καθώς το αυτοκίνητο σου είναι αναγκαίο κάθε στιγμή!